3a etapa: Molins de Rei – Martorell (Camins de St Jaume de BCN a Montserrat)

VOCALIA D’HISTÒRIA

Cicle: ELS CAMINS DE SANT JAUME DE BARCELONA A MONTSERRAT

Un dels objectius d’aquesta activitat és donar a conèixer les rutes històriques jacobees utilitzades pels pelegrins per anar des de Barcelona al Monestir de Montserrat.

Tercera etapa del cicle El Camí de Sant Jaume del Llobregat, que ens portarà de Molins de Rei a Martorell. Al llarg del seu recorregut tenim previst visitar l’Arc romà i el Pont de Sant Bartomeu o del Diable i l’església de Sant Joan de Martorell.

Aquest cicle està organitzat conjuntament per Excursionistes.cat i les Associacions d’Amics del Camí de Sant Jaume de: l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Viladecans, Bages i Barcelona.

Us convidem a participar en aquest cicle d’excursions mensuals.

Diumenge, 8 de maig de 2022

3a etapa. Molins de Rei – Martorell (12,66 km)

Itinerari previst: Molins de Rei (Plaça de la Creu, c/ d’Alfons II d’Aragó, c/ Major, plaça de Catalunya, Ajuntament de Molins de Rei, c/ de Jacint Verdaguer), sortim del casc urbà de Molins de Rei, cal creuar la C-1413a i l’AP-2, enllaç amb la variant que ressegueix el riu Llobregat, riera de Vallvidrera, el Camp de la Barraca, Can Capdevila, el Papiol de Baix, Molí d’Argemí, torrent de Batzac, Casa de l’Aigua, Canal de l’infant, riera de Rubí, Parc de la Solana, torrent del Mateu, Àrea de Pic-nic de Castellbisbal, els Arenys, Sot del Castell, estació RENFE de Castellbisbal, Pont del Ferrocarril, torrent Bo, Arc romà, Pont de Sant Bartomeu o del Diable sobre el riu Llobregat, entrem a Martorell (ruïnes de l’ermita de Sant Bartomeu, Passeig de la Quarter, plaça de la Creu, església de Sant Joan, c/ de Pere Puig, c/ d’Anselm Clavé, Plaça de les Hores, plaça de la Vila, Ajuntament). Uns 12,66 km aprox.

* Consulteu: https://csj-bcn-mnsrt.jimdofree.com/

NOTES DELS ORGANITZADORS

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació del Nord (RENFE), a 7:40 del matí. (el tren surt a les 7:54). Sortida de Molins de Rei a les 9:10 aprox.
* Arribada a Molins de Rei: als volts de les 14:00 hores.
* Vocals: Núria Blanch, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc Suárez.
* Els desplaçaments d’anada i tornada es faran en transport públic, el cost del qual va a càrrec de cada participant.
* Pressupost: Uns 8-10 € (bitllets de tren de Terrassa a Molins de Rei i de Martorell a Terrassa).
* Data límit per fer les inscripcions: dijous 5 de maig.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609 40 37 50. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).
* Tancarem les inscripcions en cas d’arribar a 40 persones inscrites.
* Cada participant s’haurà d’emportar l’esmorzar i beguda.
* Propera sortida d’aquest cicle: 12 de juny de 2022. 4a etapa. Martorell – Abrera – Esparreguera (12,33 km).

CREDENCIAL:
* Per aquelles persones que no la tinguin, es facilitarà credencial a tots/es els/les pelegrins/es per posar el segell acreditatiu de pas. Cost: 2 €.

OBSERVACIONS:
* Caldrà seguir en tot moment les normes establertes per les autoritats sanitàries.
* Els organitzadors no es fan responsables dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències d’aquests.
* El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.

TRACK:
3a etapa. Molins de Rei – Martorell (12,66 km)
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cami-de-sant-jaume-del-llobregat-de-barcelona-a-montserrat-per-martorell-3a-etapa-molins-de-rei-a-m-91680762