3ª Etapa: PORT DE LA SELVA – CAP DE CREUS

VOCALIA SENDERS 2008

ELS CAMINS DE LA MEDITERRÀNIA 2022
PORTBOU – LES CASES D’ALCANAR

Dissabte, 30 d’ abril de 2022

En el transcurs de les nostres caminades anirem alternant el GR-92 amb Camí de Ronda, el qual va vorejant la preciosa i espectacular Costa Brava. Aquest entorn té un encant especial per a practicar l’excursionisme degut, entre d’altres coses, al fet de poder caminar per les platges, cales i caletes d’aigües cristal·lines, un xic amagades, així com la contemplació del tresor paisatgístic que ens ofereix tota la costa.

Aquesta etapa ens endinsarà cap al Cap de Creus, una de les àrees protegides més importants de Catalunya. Per la seva singularitat geològica i faunística, es tracta d’una zona de gran interès tant per a estudiosos i experts com  per als amants de la naturalesa.

Començarem la nostra caminada  en el Port de la Selva, on admirarem de nou la bellesa d’aquest poble. Tot fent, passejarem per la seva platja, els seus dos molls i les seves cales, enclavades en la Punta de Creu. Arribats aquí, sortirem d’aquest bonic poble turístic i pescador i deixarem el compromès camí en direcció a llevant que només arriba fins a la platja de Fornells.  Per tant, a la Punta de la Creu deixarem la primera línia de mar i ens dirigirem a l’interior tot seguint el GR11, el qual anirem alternant amb el Camí de Ronda. Cal advertir que durant tot el recorregut l’itinerari és variat, amb contínues pujades i baixades.

Itinerari previst:

Port de la Selva (10 m) Platja del Port de la Selva (5 m) Platja de Pals (5 m) Platja les Violetes (5 m) Rec Janferina (25 m) Cova del Conill (45m) La Degollada (65 m) Illa de la Creu (90 m) Punta de la Creu (110 m) Rec del Fuster (125 m) Rec de Puignau (135 m) Mas de Puignau (150 m) Camp de la Roca (145 m) Sant Baldiri de Tavallera (130 m) Mas Paltré (140 m) Camp de la Coma (145 m) Mas Vell (150 m) Clot del Fitó, Penya del Fitó (130 m) Vinya d’en Ferrer, Les Figueroles, Els Rabassets de Baix, Coll ses Portes (100 m) Plans de la Gata (75 m) Cap de Creu (82 m).

Distància: 14,740 kilòmetres.

Dificultat: Mitjana

Vocals: Núria Arnan, Isidre isern, Ramon Aranda i Antònia Roman.

Sortida: a les 07:00h del matí davant del camp de futbol del Terrassa. A les 07:10h davant del Mercadona de la Rambla.

Import de l’autocar: socis 17 euros / no socis 20 euros.

Inscripcions: al telèfon 649 425 011 (vespres) i al WhatsApp del grup, abans del 23 d’abril .

Notes:

– El desplaçament es farà en un vehicle de 60 places.

– En el cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

– Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de pagar l’import de la seva plaça d’autocar.

– L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada.

– El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies, a més de les anunciades, si s’escau, a l’inici de cada sortida.

També us recordem que hem de prendre un seguit de mesures anti-covid  per tal de fer les sortides el màxim de segures possible:

-Tenir les pautes de vacunació completes, per responsabilitat i solidaritat amb el grup.

– Ús obligatori de màscara, ben posada amb el nas dintre, a l’autocar, al llarg de tot el viatge.

– Distància de seguretat entre les persones quan no es porti la màscara posada.

– Sentit comú en tot moment