4ª etapa: Martinet a Pont d’Arsèguel (Camí de St Jaume per la Cerdanya i el Segre)

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA
Cicle: Camí de Sant Jaume per la Cerdanya i el Segre
Diumenge, 20 de novembre de 2016

Uns 14 km. aproximadament.
Itinerari previst: Martinet, Pont de Bar i Pont d’Arsèguel.

Iniciarem la nostra ruta creuant el pont nou que ens permetrà creuar el riu Segre i acte seguit agafarem el Camí de Montellà pel qual sortirem del poble en direcció a Pont d’Arsèguel. Deixarem a la nostra dreta el Parc dels búnquers de Martinet i Montellà i acte seguit creuarem el riu Bastanist. Passarem per la Prada de Gents, l’Hostal Nou, creuarem el riu de Quer, la Casa dels Arenys, Palluana, a l’atra banda del riu veurem el càmping d’Ardaix i a l’alçada del km. 212 de la N-260 creuarem la carretera per acostar-nos a Pont de Bar Vell, on queden les restes del poblet que es van dur els forts aiguats de la tardor de 1982. A la nostra esquerra dalt de la muntanya tenim el poble de Toloriu. Explica la història que Joan Grau, baró de Toloriu, va participar a la conquesta de Mèxic amb l’Hernán Cortés i es va casar amb una de les filles de Moctezuma de nom Xipaguazin. Nosaltres seguirem pel Rec de Menustra fins arribar a Pont de Bar i deixant enrere el poble baixarem a la crta. N-260 tornat enrere per creuar el Segre per la zona de la Roca Cabrera, des d’on continuarem de baixada deixant a la nostra dreta els Banys de Sant Vicenç endinssant-nos pel Bosc de Frontanyà per arribar en pocs metres a Pont d’Arsèguel punt i final de la nostra ruta.

Al finalitzar la sortida l’autocar en recollirà i ens acostarà a la Seu d’Urgell.

DIFICULTAT: BAIXA

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7:00 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.
* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.
* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.
* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.
* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 13 d’octubre o abans, en cas de quedar exhaurides les places
* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Desembre de 2016 (Les Mallorquines-Hostalric, corresponent al cicle del camí de Sant Jaume de Girona a Terrassa).

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes. Es podrá anul.lar la reserva fins a 48 hores abans de la sortida, en cas de fer-ho posteriorment es tindrà que abonar l’import establert.