2ª etapa. Cornellà de Llobregat – Molins de Rei – Martorell (EL CAMÍ RAL D’ARAGÓ)

VOCALIA D’HISTÒRIA

(BARCELONA – MARTORELL – PIERA – IGUALADA / Variant MONTSERRAT)

Diumenge, 23 d’octubre de 2016

Segona etapa del cicle que ens permet seguir integrament l’antic Camí Ral de Barcelona a l’Aragó. En aquesta ocasió la ruta que uneix les poblacions de Cornellà de Llobregat a Martorell. Al llarg del seu recorregut tenim previst visitar l’ermita de la Mare de Déu del Bonviatge, la capella de Sant Jaume de Cal Pau Torrents, els Aiguamolls de Molins de Rei, i el Pont de Sant Bartomeu o del Diable sobre el riu Llobregat.

Itinerari previst: Cornellà de Llobregat (església parroquial de Santa Maria de Cornellà, c/ de Isaac Peral, Estació RENFE de Cornellà, Camí de la Destraleta, c/ de Lluís Llach, Parc de Can Corts, Can Tirel, Avinguda de Can Corts, c/ de Ponent), sortim del municipi de Cornellà de Llobregat i entrem en el de Sant Joan Despí (Ca l’Armand, Plaça de Mercè Rodoreda, c/ del Bonviatge, ermita de la Mare de Déu del Bonviatge, església parroquial de Sant Joan Baptista, Plaça de l’església, Avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer, c/ del Mig, Cal Pau Torrents, capella de Sant Jaume de Cal Pau Torrents, Camí del Mig, Els Ànecs, Cal Tous, Can Felip, Avinguda del Sol), sortim del municipi de Sant Joan Despí i entrem en el de Sant Feliu de Llobregat (c/ d’Armenteres, Riera de la Païssa, c/ de les Carreteres, Plaça de la Vila, Catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, c/ del Pou de Sant Pere, Palau Falguera, Parc de Can Falguera, c/ de Sant Josep, Parc del Llobregat, c/ de la Riera), riera de la Salut, pas sota la B-23, -enllaç amb la ruta provinent del Prat de Llobregat-, torrent del Terme, Aiguamolls de Molins de Rei, riera d’en Bonet, entrem a Molins de Rei (c/ Felip Canalies, Parc del Pont de la Cadena, Passeig de Pi i Margall, Plaça de la Creu, c/ d’Alfons II d’Aragó, c/ Major, Plaça de Catalunya, Ajuntament de Molins de Rei, c/ de Jacint Verdaguer), sortim del nuclí urbà de Molins de Rei, cal creuar la C-1413a i l’AP-2, enllaç amb la variant que ressegueix el riu Llobregat, Riera de Vallvidrera, el Camp de la Barraca, Can Capdevila, el Papiol de Baix, Molí d’Argemí, torrent de Batzac, Casa de l’Aigua, Canal de l’infant, Riera de Rubí, Parc de la Solana, torrent del Mateu, Àrea de Pic-nic de Castellbisbal, els Arenys, Sot del Castell, Estació RENFE de Castellbisbal, Pont del Ferrocarril, Torrent Bo, Arc romà, Pont de Sant Bartomeu o del Diable sobre el riu Llobregat, entrem a Martorell (ruïnes de l’ermita de Sant Bartomeu, Passeig de la Quarter, Plaça de la Creu, església de Sant Joan, c/ de Pere Puig, c/ d’Anselm Clavé, Plaça de les Hores, Plaça de la Vila, Ajuntament). Uns 20 km aprox.

* Lloc i hora de sortida: estació RENFE de Terrassa, a les 7:00 (sortida tren a les 7:13). * Tornada: a darrera de la tarda

* Vocals: Isidre Isern, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: uns 8-9 € (7-8 € tren + 1 € llibretó). * Cal portar l’esmorzar i dinar. * El desplaçament d’anada i de tornada es farà en tren (RENFE).

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 20 d’octubre. * Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).