6a Etapa: L’ALMADRAVA – AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ

VOCALIA SENDERS 2008

ELS CAMINS DE LA MEDITERRÀNIA 2022
PORTBOU – LES CASES D’ALCANAR

Dissabte, 29 d’octubre de 2022

Aquesta etapa la començarem a la punta de l’Almadrava. Aquí els pescadors de Roses establien la seva base principal per a la pesca de la tonyina, gràcies als corrents que fan passar prop d’aquesta costa els bancs de tonyines i cetacis en les seves migracions anuals. De fet, els pescadors de Roses van ser autèntics especialistes en la pesca de la tonyina durant segles.
Tot seguit ens posarem en marxa direcció cap a Roses. Farem un recorregut urbà amb nombroses baranes i escalinates que donem accés a diferents paisatges, passant per la platja de l’Almadrava, Canyelles Petites, platja dels Palangres, el port i el passeig marítim. Un punt de pas a destacar és el far que marca l’entrada a la badia de Roses. Just darrera el far s’aixeca el castell de la Trinitat, de 1543, recentment restaurat.
Deixarem la vila de Roses i entrarem de ple en la part plana de l’Alt Empordà, formada per les conques dels rius Muga i Fluvià. En aquesta plana se situa el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Canviarem els paisatges de costa per camps i zones humides on poder gaudir de la diversitat i gran riquesa de la naturalesa i així, xino-xano, arribarem al Cortalet, fi de la nostra caminada. Després de la dura etapa anterior entre Cadaqués i Roses aquesta ens semblarà un plàcid passeig.

Itinerari previst:
Punta de l’Almadrava (55 m) Esculls pel Rec, Bol de Llevant, Canyelles Grosses, Punta d’Ullastrell, Punta de l’Omella, El Bonifaci, Canyelles Petites, Costa Roja, Punta del Far, Far de Roses, Punta dels Palangres, Platja dels Palangres, Moll de Fora, Port de Roses i Moll Comercial, Platja de la Perola, L’Espigó, Platja Gran, Platja Rastell, seguir la ruta de bicicletes durant cinc kilòmetres, El Masnou, Puigmal, Cortal d’Avinyó i el Cortalet.
Distància: 21 kilòmetres
Dificultat: Mitjana baixa.
Vocals: Núria Arnan, Isidre Isern, Ramon Aranda i Antònia Roman.
Sortida: a les 07h del matí davant del camp de futbol del Terrassa. A les 07:10h davant del Mercadona de la Rambla.
Import de l’autocar: socis 17 euros / no socis 20 euros.
Inscripcions: al telèfon 649 425 011 (vespres) i al WhatsApp del grup, abans del 22 d’octubre.
Notes:
– El desplaçament es farà en un vehicle de 70 places.
– En el cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

– Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de pagar l’import de la seva plaça d’autocar.
– L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada.
– El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies.
– Dins l’autocar serà obligatori l’ús de la mascareta durant tot el viatge.