7a Etapa: AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ – L’ESCALA

VOCALIA SENDERS 2008

ELS CAMINS DE LA MEDITERRÀNIA 2022

PORTBOU – LES CASES D’ALCANAR

Dissabte, 26 de novembre de 2022

Aquesta etapa comença al Cortalet, centre administratiu i tècnic del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Es troba situat a la riba de l’estany del Cortalet, que forma part de l’àrea més extensa d’aiguamolls del parc, actualment molt afectada per la persistent sequera. El camí recorre aquesta zona fins a la mateixa costa, on hi ha la porta de sortida de la Reserva Natural.

Un cop fora del parc, l’itinerari voreja de prop el riu Fluvià fins a Sant Pere Pescador. Allà canvia de riba i continua aigües amunt fins a l’Armentera, seguirem un camí entre conreus en direcció sud. Després de passar per l’històric llogarret de Cinclaus, el sender torna a la costa, per entrar a Sant Martí d’Empúries. Aquest poble va ser la primera capital del comtat, entre el segle IX i el segle XI. Ben a prop es troba el jaciment grecoromà d’Empúries, el camí voreja les ruïnes i passa entre aquestes i la platja de les Muscleres, un indret ideal i ple d’història.

Abans d’arribar al final de l’etapa, cal recorre les platges del  Portixol, del Rec del Molí i ja dins de l’entremat urbà de l’Escala, la cala de la Creu.

Itinerari previst:

El Cortalet (15 m) Aguaita de Matà, La Llarga, Pont llevadís, Urbanització aturada de Fluvià Marina, Riu Fluvià, Sant Pere Pescador, (15 m) Urbanització Club Nàutic, Riu Fluvià, Parc Forestal el Riu, Cruïlla de Sant Martí d’Empúries, Passeig d’Empúries, Empúries (5 m ) Pont d’Empúries, Platja de la Creu, Passeig de l’Escala.

Distància: 21 kilòmetres

Dificultat: Mitjana baixa.

Vocals: Núria Arnan, Isidre Isern, Ramon Aranda i Antònia Roman.

Sortida: a les 07h del matí davant del camp de futbol del Terrassa. A les 07:10h  davant del Mercadona de la Rambla.

Import de l’autocar: socis 17 euros / no socis 20 euros.

Inscripcions: al telèfon 649 425 011 (vespres) i al WhatsApp del grup, abans del 19 de novembre.

 

Notes:

– El desplaçament es farà en un vehicle de 70 places.

– En el cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

– Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de pagar l’import de la seva plaça d’autocar.

– L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada.

– El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies.

– Dins l’autocar serà obligatori l’ús de la mascareta durant tot el viatge.