8a etapa. Olesa de Montserrat – Esparreguera – Collbató – Montserrat (14,5 km)

VOCALIA DE HISTÒRIA

EL CAMÍ DE SANT JAUME DE BARCELONA A MONTSERRAT, PEL VALLÈS OCCIDENTAL

Per tal de donar continuïtat al cicle del Camí de Sant Jaume del Llobregat (Barcelona – Martorell – Montserrat) realitzat al llarg de l’any 2022, us presentem aquest nou projecte d’un cicle d’excursions mensuals adreçat a donar a conèixer aquesta interessant i propera ruta. Té la particularitat que el seu inici i el final és idèntic a l’anterior cicle, però amb un recorregut totalment diferent.

Sortirem de Barcelona i després de creuar la serra de Collserola, s’arriba a Sant Cugat del Vallès. Seguirem per la serra de Galliners fins a les Fonts de Terrassa, on el Camí de Sant Jaume es bifurca:

  1. A. Per Terrassa, Vacarisses i Monistrol de Montserrat, arribarem al monestir de Montserrat, seguint en bona part el traçat del centenari Camí Romeu de Montserrat (2 etapes).
  2. B. Seguint el traçat del Camí Català de Barcelona a San Juan de la Peña, per Ullastrell, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Collbató i pel Camí de les Bateries arribarem al monestir de Montserrat (3 etapes).

Diumenge, 14 de gener de 2024

8a etapa. Olesa de Montserrat – Esparreguera – Collbató – Montserrat (14,5 km)

Cloenda del Cicle

Itinerari previst: Olesa de Montserrat (Estació FGC), pont d’Olesa sobre el Llobregat, Molí d’en Cordelles, Cordelles (masia), Esparreguera (església parroquial de Santa Eulàlia), Collbató (Arc den Bros, església parroquial de Sant Corneli), Camí Vell de Collbató a Montserrat pel Camí de les Bateries, el Llençol / la Taca Blanca, les Voltes, Pla de les Bateries, ermita de Sant Miquel, Montserrat (Basílica de la Mare de Déu). Uns 14,5 km aprox.

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cami-catala-de-sant-jaume-per-san-juan-de-la-pena-8-olesa-de-montserrat-esparreguera-collbato-mones-156213901

La segona part de l’etapa –de Collbató al Monestir de Montserrat es molt dura. Valoreu l’esforç. A Collbató hi haurà l’autocar per aquells participants que vulguin pujar a Montserrat, de forma neutralitzada.

Una vegada finalitzada l’etapa a les 14:00 hores hi haurà un dinar de germanor en un restaurant de Montserrat entre tots els participants.

* Activitat organitzada conjuntament entre la Vocalia de Història d’Excursionistes.cat i Amics del Camí de Sant Jaume de Terrassa.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa:

  1. Avinguda de l’Abat Marcet (Camp de Fútbol) a les 6:50
    B. Rambla d’Ègara, (entre carrer de l’Infant Martí i carrer Watt) a les 7:00

* Arribada a Montserrat: a les 13:00 – 13:30 hores.

* Retorn a Terrassa a mitja tarda.

* Vocals: Núria Blanch, Ramon Aranda, Isidre Isern, Lluïsa Blanch i Francesc Suárez.

* Els desplaçaments d’anada (Terrassa – Olesa de Montserrat) i tornada (Montserrat a Terrassa) es faran en autocar.

* Pressupost: socis 35 € / no socis 40 € (autocar + dinar de germanor).

NOTES DELS ORGANITZADORS

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 11 de gener.

* Inscripcions i més informació: al grup de WhatsApp específic o al telèfon 609 40 37 50 (de 18 a 20 hores).

* Tancarem les inscripcions en cas d’arribar a 40 persones inscrites.

* Cada participant s’haurà d’emportar l’esmorzar i beguda.

CREDENCIAL: Es facilitarà credencial a tots/es els/les pelegrins/es per posar els segells acreditatius de pas. Cost: 2 €.

OBSERVACIONS:

* Els organitzadors no es fan responsables dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències d’aquests.

* El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes