9a Etapa: L’ESTARTIT – BEGUR

VOCALIA SENDERS 2008

ELS CAMINS DE LA MEDITERRÀNIA 2022

PORTBOU – LES CASES D’ALCANAR

Dissabte, 25 de febrer de 2023

Aquesta etapa de l’Estartit a Begur, es pot dividir en dues parts ben diferenciades i separades per la fita important que constitueix el conjunt medieval de Pals i pròpiament del massís de Begur.

Des de l’Estartit fins al final de Pals (exactament als Masos de Pals) es travessa l’amable plana baix-empordanesa, de gran bellesa tant pel seu harmoniós conjunt, com pels detalls de paisatges rurals, aiguamolls i pobles que durant el nostre recorregut anem travessant. Un cop arribem als Masos de Pals, quan davant nostre el camí comença a pujar fort , hem de tenir cura d’anar fins a Sa Riera reservant les energies fins traspassar aquesta muntanya. Després d’això, agafarem el pas per la carretera GIV 6535 que durant uns 250/300 m de desnivell ens porta fins a Begur. Aquesta vila es remunta a un assentament Iber, on actualment es troba el castell, i que data del segle VI aC., també són d’interès monumental les diverses torres de defensa situades dins del nucli vell. Aquestes es van aixecar per defensar-se de la pirateria barbaresca entre els segles XVI i XVII.

Itinerari previst:

L’Estartit (10 m) El Ter Vell, Els Griells, Les Deveses, Mas Jonquer, Mas Nou, Barri del Ter, Canal de Torroella de Montgrí, Els Saions, Cal Bonic, Gola del Ter, Platja de Fonollera, Mas Pinetell, Rec del Molí de Pals, Bases d’en Coll, El Vernegar, Club del Golf de Pals, Platja de Pals, Pals Mar, Sa Tuna, Platja del Racó, Punta Espinuda (75 m) Illa Roja, Roca Negra, Punta d’en Toni, Platja de Sa Riera (0 m). Carretera GIV 6535, Ermita de Sant Romà (250 m) El Castell (300 m) Cap de Begur i finalment Begur.

Distància: Per concretar

Desnivell: Per concretar

Dificultat: Per concretar

Vocals: Núria Arnan, Isidre Isern, Ramon Aranda i Antònia Roman.

Sortida:

06:50h davant del camp  futbol del Terrassa.                           

07:00h davant del Mercadona de la Rambla.

Import de l’autocar: socis 17 euros / no socis 20 euros.

Inscripcions: al telèfon 649 425 011 (vespres) i al WhatsApp del grup, abans del 18 de febrer.

Notes:

– El desplaçament es farà en un vehicle de 70 places.

– En el cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

– Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de pagar l’import de la seva plaça d’autocar.

– L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada.

– El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies.

– Dins l’autocar serà obligatori l’ús de la mascareta durant tot el viatge, i sobretot portar-la ben posada.