Castells de la Segarra

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte 22 d’abril de 2023

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a Cervera. Des d’aquí anirem cap a la Cardosa, on podrem veure l’església de Sant Pere. Seguirem cap a Montcortès de Segarra, on trobarem el castell homònim i l’església de Santa Anna. Creuarem la carretera d’Agramunt i anirem fins el castell de l’Aranyó. Per pistes del terme municipal dels Plans de Sió ens acostarem fins al riu, travessarem el canal Segarra-Garrigues i arribarem al petit nucli de Sisteró, amb l’església de Santa Maria de Bellvilar. Continuarem cap a les Pallargues, amb un dels castells més impressionants de la zona, el nucli de Florejacs i el castell de les Sitges, amb l’església de Sant Pere a tocar. Per pistes en direcció sud-est, arribarem al nucli de Guissona, l’antiga Iesso romana, amb importants restes arqueològiques d’aquella època. Prosseguirem la nostra ruta cap a el Llor, Castellmeià, el castell de Malgrat i pel camí ral de Tarroja de Segarra arribarem a les Oluges. Ens acostarem fins al nucli medieval de Montfalcó murallat i per la carretera local, tornarem a Cervera, on donarem la sortida per acabada.

Uns 60 km amb un desnivell ascendent de 750 metres, distribuïts al llarg del recorregut, tot i que les pujades més freqüents són després de trobar per primer cop el riu Sió, més o menys a l’alçada de les Pallargues.

Us farem arribar el track de la sortida, a través del grup de WhatsApp. També el podeu consultar aquí:

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/castells-de-la-segarra-2019-95518531

*  Lloc i hora de sortida: a l’estació de la RENFE de Terrassa a les 08.30h. El tren surt a les 08.43 hores. Arribarem a Cervera a les 10:20 hores. En aquesta ocasió NO farem cafè a l’arribar i començarem directament a pedalar, sobre les 10:30 h. 

També us podeu desplaçar fins a Cervera en cotxe. Podeu deixar el cotxe a la mateixa estació, hi ha força lloc. Si necessiteu fer el cafè i/o esmorzar, compteu bé el temps per poder sortir a pedalar a partir de les 10:30 hores.

* Tornada: en tren des de Cervera o en cotxe si us desplaceu en aquest mitjà.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar i alguna cosa per picar. En aquesta ocasió, el dinar el farem conjuntament a Guissona, en un restaurant. Tot i això, si preferiu dur-vos el dinar, no hi ha problema.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada. Vàlid l’abonament recurrent regional si el teniu.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 20 d’abril) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han de anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per recórrer els territoris vigilats pels diversos castells de la Segarra.