Costa catalana: Sitges-Torredembarra

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte 24 de febrer de 2024

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a l’estació de Sitges. Agafarem el passeig marítim vers el sud fins a trobar el club de golf Terramar, que creuarem per remuntar el petit turó de Miralpeix. Baixarem cap a Vilanova i la Geltrú i seguirem arran de mar fins al racó de Santa Llúcia i la platja Llarga. Entrarem a Cubelles i travessarem la desembocadura del riu Foix per continuar, pel passeig marítim, cap a Cunit, Calafell i Coma-Ruga.

Entre el tren i el mar i també urbanitzacions, arribarem al Roc de Sant Gaietà i la platja de Creixell. Només ens quedarà travessar l’espai natural dels Muntanyans per arribar a Torredembarra, on donarem per finalitzat el nostre itinerari.

Uns 45 km aproximadament, per passejos marítims i alguna pista en bon estat. És una ruta apta per a tots els públics, amb un desnivell molt poc apreciable, concentrat a la sortida de Sitges, quan cal remuntar un turó d’uns 100 metres.

Podeu consultar la ruta al següent enllaç de wikiloc:
https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/sitges-torredembarra-149532551

* Lloc i hora de sortida: a l’estació de Terrassa-Estació del Nord a les 07:20h. El tren surt a les 07:30 hores. Baixarem a Barcelona-Sants i canviarem al tren, línia R2, que ens portarà a Sitges, on hi arribarem sobre les 09:15h. Allà esmorzarem i començarem a pedalar sobre les 10:00 h.

També us podeu desplaçar en cotxes particulars i aparcar a Sitges. Si voleu esmorzar allà, cal que hi sigueu a la mateixa hora que arriba el tren.

* Tornada: en tren des de Torredembarra al llarg de la tarda. Si heu deixat els cotxes a Sitges, caldrà que canvieu de tren a Sant Vicenç de Calders o Vilanova i la Geltrú per arribar a Sitges, ja que el de Torredembarra no para a Sitges.

* Material necessari: bicicleta, casc, alguna cosa per picar, esmorzar i dinar. Està previst fer el cafè a Sitges, abans de començar a pedalar i dinar al final del recorregut. Qui ho vulgui, pot dinar en un restaurant a Torredembarra per compte propi.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada (vàlid l’abonament recorrent).

* És obligatori fer la inscripció (fins el 23 de febrer) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges que ens ofereix la zona.