Tram 1: De La Jonquera a Boadella d’Empordà

VOCALIA DE SENDERS 2009

PRIMER TRAM DEL CICLE DES DE LA JONQUERA A LA GARRIGA DEL GR2

Benvolguts/des amics i companys de camins, amb molta il·lusió, comencem un nou recorregut per la nostra estimada i preciosa Catalunya, esperem que us agradi i desitgem poder-lo gaudir tots junts.

Aquest sender neix a La Jonquera, a la frontera francesa, des d’on, sense desnivells excessius, es dirigeix a Besalú, població medieval coneguda pel seu pont sobre el riu Fluvià i el seu barri jueu. Després segueix fins a Santa Pau població també d’origen medieval que té una interessant plaça porticada i s’endinsa al Parc Nacional de la Zona Volcànica de la Garrotxa, una de les manifestacions més il·lustratives de l’antiga activitat volcànica de la península ibèrica. El sender s’enfila cap a Rupit i després baixa fins al pantà de Sau. Després de passar per Sant Julià de Vilatorta, continua per una zona molt afectada per l’activitat humana, fins arribar a Seva, a les estivacions del Montseny, Aiguafreda i La Garriga.

Tram 1: De La Jonquera a Boadella d’Empordà

Dissabte, 30 de març

La Jonquera és un pas natural a través de la serra de l’Albera, la zona més oriental dels Pirineus, de caràcter muntanyós i completament entapissada de bosc. És zona fronterera per naturalesa pròpia. A la mateixa població, s’hi poden trobar també les marques senderistes corresponents al GR 11. Des d’aquí, les marques del GR 2 es dirigeixen cap al sud i creuen el riu Muga al poble de Boadella d’Empordà. El desnivell no és gaire important en aquests primers trams del sender.

Itinerari previst:

La Jonquera (110m). Carretera N-II (Barcelona La Jonquera). Bifurcació. Carretera GI-500 (N-II a Agullana). Bifurcació. L’Estrada (125 m). Mas Carbonell. Bifurcació. Carretera GI 504 (Terrades – Agullana). Bifurcació. Bifurcació. Bifurcació. Cruïlla. Mas Giralt (212 m). Carretera GI-502 (N-II a Darnius). Mas Gallat (115m). Bifurcació. Riu Ricardell (100 m). Carretera GI-504 (Terrades-Agullana). Torrent. Sortida del bosc. Carretera (al pantà de Boadella). Carretera GI-504 (Terrades-Agullana). Riu Muga. Boadella d’Empordà (82 m).

Distància: 15,74 kilòmetres.

Vocals: Núria Arnan, Isidre Isern i Antònia Roman.

Sortida: a les 07:00h. del matí davant del camp de futbol del Terrassa. A les 07:10h davant del Mercadona de la Rambla.

Pressupost: 17 euros per persona.

Inscripcions: al telèfon 649 425 011 (vespres) i al wasap del grup, abans del 23 de març

Nota 1: el desplaçament es farà en un vehicle de 40 o 50 places.

Nota 2: En el cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

Nota 3: Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectives les despeses de la seva plaça d’autocar.

Nota 4: L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada.

Nota 5: El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies i les que donaran al llarg de l’etapa, a més de les anunciades a l’inici de cada sortida del tram de l’actual GR.