Diumenge de Marxa Nòrdica a Castellcir

T-MARXA NÒRDICA TERRASSA

Diumenge, 20 de novembre de 2016

Excursió organitzada per T-MARXA NÒRDICA TERRASSA des d’Excursionistes.cat

Hora i punt de trobada a Terrassa: 07:30h, Hotel Don Cándido
Hora i punt de trobada a Castellcir: :08:45h, Plaça Abat Escarré
( hi trobareu un punt d’INFORMACIÓ) al costat de l’Escola Bressol de Castellcir. (S’arriba a la Pça.Abat Escarré pel Carrer Major).

Desplaçament en cotxes particulars, despeses a compartir.

No cal inscripció prèvia, només cal ser al lloc i l’hora indicades.

Característiques tècniques de la ruta: ruta circular que transcorre per pistes i algun corriol de nivell fàcil-moderat de 13.5qm

Descripció de la ruta: Iniciarem la caminada pel camí que hi ha just al costat de l’Escola Bressol, anirem direcció Castell de la Popa. Tindrem boniques vistes de l’Església de St.Andreu de Castellcir i l’embassament de Ca l’Antoja. Arribarem al Castell de la Popa, lloc on esmorçarem.Seguirem el camí fins al Bosc de la Sauva Negra,arribarém a la Font de la Sauva Negra. Tornarem al punt d’inici.

Curiositats de la ruta:
El Castell de Castellcir és un castell romànic, monument històric inscrit en el registre de Béns Culturals d’Interès Nacional del patrimoni català i en el de Béns d’Interès Cultural del patrimoni estatal. Documentat des de l’any 1014, la seva principal funció era la defensa de la vall de la riera de Castellcir – el Tenes. Popularment, és conegut per castell de la Popa, nom al•lusiu a la forma del penyal que li fa de base, el qual li confereix un aspecte espectacular.
La Sauva Negra petit espai protegit declarat d’interès natural, que conté les restes d’una antiga fageda, arribarém a la Font de la Sauva Negra.

No cal inscripció prèvia, només cal ser al lloc i l’hora indicades.
Material necessari:  pals de marxa nòrdica (disposem de lloguer), roba i calçat apropiat per caminar per la muntanya, esmorzar i beguda.

Vocals: Imma Molina i Pep Cuadra

Ni els organitzadors ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.