EL CAMÍ DE SANT JAUME AL SEU PAS PER TERRASSA (II)

(Activitat inclosa al programa de la FESTA MAJOR DE TERRASSA 2024)

Ruta Jacobea de Terrassa

Diumenge, 30 de juny de 2024

Aquesta activitat consistirà en una ruta urbana d’uns 6 km de recorregut, des de la capella de Sant Jaume del Pla del Bonaire, fins a l’emplaçament de l’escultura «la Porta de Terrassa al Camí de Sant Jaume» -situada a la Ronda de Ponent / carrer del Doctor Fleming.  Organitzat conjuntament per Excursionistes.cat i Amics del Camí de Sant Jaume de Terrassa.

ELEMENTS JACOBEUS A TERRASSA. Al llarg de la història, en el territori que avui ocupa el municipi de Terrassa han sorgit diferents elements jacobeus: 2 ermites, una creu gòtica, vieires (segles XII i XIII), hospital medieval de pelegrins, una cartoixa, dos apostolaris i darrerament una escultura, un cruzeiro i complementat amb la senyalització, que venen a conformar un ric patrimoni que volem donar a conèixer a totes les persones interessades en aquesta temàtica.

Itinerari previst: Capella de Sant Jaume del Pla del Bonaire, carrer de Can Carbonell, carretera de Matadepera, placeta de la Creu, carrer Major de Sant Pere, plaça del Rector Homs, entorn del castell-cartoixa de Vallparadís, Pont de Sant Pere, carrer de la Creu Gran, Creu Gran, carrer Nou de Sant Pere, placeta de Saragossa, carrer de Sant Pere, carrer dels Gavatxons, plaça Vella, carrer el Portal Cremat, plaça de la Torre del Palau, raval de Montserrat, carrer del Peix, carrer del Pare Llaurador, carrer de Sant Marc i carrer del Doctor Fleming – Escultura La Porta de Terrassa al Camí de Sant Jaume”. Uns 6 km de recorregut.

Lloc i hora de sortida: Capella de Sant Jaume del Pla del Bonaire (carrer de Jacint Badiella al costat del Club Egara), a les 8:30 del matí.

Lloc i hora d’arribada: Escultura “La Porta de Terrassa al Camí de Sant Jaume” (carrer del Doctor Fleming / Ronda de Ponent), entre les 12:00 i les 13:00 hores.

Vocals: Nuria Blanch, Antonio Moral i Carles Viturtia.

No cal inscripció prèvia.

Pressupost: 1 – 2 € (bitllet del bus) (línia Terrassa – Matadepera).

Porteu l’esmorzar, aigua i barret.