El Camí Natural de la Muga i els aiguamolls de l’Empordà

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 15 de juliol de 2017

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel ​Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES​ des d’Excursionistes.cat.

El camí Natural de la Muga segueix el curs del riu la Muga i connecta diferents Espais Naturals de Girona. Al seu pas es van descobrint diferents hàbitats associats al riu, des del Bosc de Ribera fins les planes fluvials, unint d’aquesta manera els Pirineus amb el Mar Mediterrani.

Començarem el nostre itinerari a Figueres, des d’on anirem fins a Pont de Molins per connectar amb el camí de la Muga, que no el deixarem fins arribar al mar, a Empuriabrava. Un cop a la línia de costa, anirem cap a Roses i tornarem cap a la capital de l’Alt Empordà a través de camins de terra i vials pavimentats sense trànsit. Uns 50 km generalment planers però amb algunes ondulacions.

* ​Lloc i hora de sortida: Estació de Renfe de Terrassa a les ​6.45 hores​, el tren surt a les 6.54 h. Baixarem a la Sagrera i anirem pedalant fins al Clot-Aragó, on agafarem el tren cap a Figueres a les 7.55. Arribarem a Figueres a les 9.37 h.
Al ser una ruta circular, també podeu venir en cotxes particulars. Llavors caldrà ser a Figueres a les 9.30 hores per esmorzar i començar a pedalar a les 10.00 hores. Ens trobarem a la plaça del Gra, al costat del mercat de Figueres.

* ​Tornada​: al llarg de la tarda des de Figueres.

*​Material necessari​: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar.

* ​Vocals​: Albert Virto i Xavi Oller.

* ​Pressupost​: transport des de Terrassa a Figueres (anar i tornar).

* És ​obligatori fer la inscripció (fins el 13 de juliol) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com​. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada pel camí natural de la Muga i l’Empordà.