El curs baix del riu Fluvià i del riu Ter

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 17 de febrer de 2018

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

Seguim amb les sortides d’aquest 2018 i en aquesta ocasió ens deplaçem fins a l’Empordà per gaudir dels seus paratges amb una ruta planera. Començarem el nostre itinerari a Sant Miquel de Fluvià. De seguida prendrem el riu homònim i ens dirigirem cap a  la seva desembocadura passant per Sant Pere Pescador i l’Armentera. Un cop arribats aquí, deixarem el Fluvià i continuarem cap a l’Escala per camins de terra compactada. Arribarem al nucli de Sant Martí d’Empúries i agafarem el passeig marítim que ressegueix les ruïnes de l’antiga ciutat grega i romana per anar cap a Bellcaire d’Empordà. Seguirem cap a Verges i prendrem el camí del Ter fins a Flaçà, on acabarem el nostre recorregut. Uns 50-55 km planers. Podeu consultar el track de la sortida:

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/figueres-girona-per-empuries-19435318 (pel tros Sant Pere Pescador – Flaçà)

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/rios-siguiendo-el-rio-fluvia-lo-mas-cerca-posible-tramo-desembocadura-sant-mori-13465164 (pel tros de Sant Miquel de Fluvià a Sant Pere Pescador).

* Lloc i hora de sortida: Estació de Renfe de Terrassa a les 8.05 hores, el tren surt a les 8.15 h. Baixarem a l’estació de Montcada i Reixac-Manresa i canviarem a l’estació de Montcada i Reixac (línia de Girona) per agafar el tren que surt a les 8.51h. Baixarem a Granollers i canviarem d’andana per agafar el tren fins a Sant Miquel de Fluvià, que surt a les 9.17 h. Arribada a Sant Miquel a les 11.00 hores. Quan baixem, caldrà ja haver esmorzat i estar a punt per pedalar.

* Tornada: al llarg de la tarda des de l’estació de Flaçà.

NOTA: Qui vulgui, pot pujar en cotxe fins a Flaçà, punt final de la ruta, i agafar el tren fins a Sant Miquel de Fluvià. El tren surt a les 10.38 h. Cal que esmorzeu i feu el cafè abans, perquè quan arribem a Sant Miquel ja començarem a pedalar directament. A la tarda, ja tindreu el cotxe a Flaçà per tornar i no caldrà que us preocupeu pels trens. Us agraïm que ens digueu si anireu en cotxe o en tren.

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades,  esmorzar i dinar de campanya.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: transport d’anada i tornada. Us sortirà a compte si compreu un abonament de 10 viatges (per a 10 persones).

* És obligatori fer la inscripció (fins el 15 de febrer) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir de la zona a cavall de l’Alt i el Baix Empordà.