EL RIU CONGOST i EL BESÒS

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 16 de gener de 2016

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença al poble del Figaró, enclavat damunt de les aigües del riu Congost. Resseguirem el curs fluvial pel camí que transcorre paral·lel a ell fins arribar a la Garriga, Granollers i Montmeló. A l’alçada d’aquest darrer poble, quan el Congost i el Mogent s’uneixen, neix el riu Besos, que seguirem pel seu camí fluvial fins a Montcada i Reixac, on donarem per acabada la sortida. Farem un parell de parades culturals, per veure l’antic aeròdrom de la Garriga (operatiu durant la Guerra Civil) i el rec comtal de Barcelona, que garantia aigua a la ciutat. En total pedalarem uns 35 km.

* Lloc i hora de sortida: a l’estació de RENFE de Terrassa a les 08:00 hores, el tren sortirà a les 08.15 hores. Baixarem a Torre del Baró per fer el canvi de tren. Arribarem al Figaró sobre les 09:30 h.

* Tornada: en tren, des de Montcada, al llarg de la tarda; o, qui vulgui, en bicicleta.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, aigua i material per a possibles punxades. També cal portar el dinar, tot i que qui ho vulgui, arribats a Montcada, podrà agafar el tren per tornar a casa a dinar o per quedar-se en algun restaurant.

* Vocals: Carles Comellas, Toni Crusellas, Albert Virto i Xavier Oller.

* Pressupost: Bitllets de tren (Terrassa-Figaró i Montcada-Terrassa). Si us ajunteu 10 persones en el viatge d’anada, podeu adquirir un bonotren de 4 zones i us sortirà el viatge més econòmic.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 14 de gener) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta. Podem limitar el nombre de participants.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir del Vallès a través dels seus rius.