ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA

1ª etapa: Font-Romeu a Llívia
Cicle: Camí de Sant Jaume per la Cerdanya i el Segre

Diumenge, 17 d’abril de 2016

Itinerari previst: Font-Romeu, Vià, Bajanda, Estavar i Llívia 18 km. aproximadament.

DIFICULTAT: BAIXA

Iniciem amb aquesta primera etapa el nostre cicle que ens permetrà conéixer el camí de Sant Jaume per la Cerdanya i el Segre.

Arribarem a Font-Romeu per la carretera D 618 i una vegada l’autocar ens deixi a l’Ermitage farem una petita visita al santuari marià on podrem veure la capella de la Verge construïda al segle XVII, on trobarem el cambril que acull la imatge de la Mare de Déu de Font-Romeu, al costat, podrem visitar la font del santuari amb fama de miraculosa i que va donar nom a Font-Romeu. Acte seguit visitarem el Col du Calvaire situat molt a prop de l’Ermitage. Iniciarem el nostre caminar per un sender que ens conduirà a les primeres edificaciones de Font-Romeu i agafarem l’avinguda de Jean Paul per acostar-nos al Gran Hôtel, edifici inaugurat el juny de 1914 coincidint amb l’arribada del Tren Groc a la població. Continuarem vers l’església du Christ-Roi i seguirem per l’avinguda del Maréchal Joffre fins enllaçar amb la rue des Cabris, continuarem fins el Boulevard de François Arago i uns metres a la nostra dreta arribarem a un corriol que agafant-lo a l’esquerra ens durà al Boulevard du Cambre d’Aze, passada la rue du 10 mars 1962 agafarem un corriol fins sortir a la rue des Fontanilles on continuarem per la rue des Lilas fins arribar a la l’església de Saint-Martin d’Odeillo des d’on continuarem per la rue de la République fins arribar a la rotonda i agafarem el sentier du Four Solaire, (a la dreta podrem apreciar el forn solar d’Odeillo), seguirem per la rue des Noisettes i arribarem a l’estació del Tren Groc de Font-Romeu-Odeillo-Vià.

A Vià visitarem l’església de Sainte Colombre de Vià, seguirem per la rue des Violettes, avenue du Maréchal Leclerc, la place du Marché, la rue des Prés, la rue de la Maisonette on enllaçarem amb el camí provinent del Coll de la Perxa, resseguirem el riu Angust i el rec de Bajanda arribant als Querrots, i fent la nostra entrada a Bajanda per carrer de Pompeu Fabra. A Bajanda podrem visitar l’ermita de Sant Bartomeu, continuarem pel Camí dels Bagateills fins arribar a Estavar. Continuarem pel Camí del Forn per arribar a l’església de Saint Julien d’Estavar sortint de la población pel Camí de la Font del Sofre, que caminats uns centenars de metres deixarem a la nostra dreta, a l’esquerra ens queda el Puig de Llívia amb les restes del seu antic Castell, farem la nostra entrada a Llívia pel carrer de la Colomina, continuarem fins a l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia on donarem per finalitzada la nostra sortida. Al costat de l’església al carrer dels Forns trobarem la Torre de Bernat de So construïda al segle XVI per retenir el dret de recollita que tenia l’antic Castell de Llívia, durant un temps acollí la Farmàcia de Llívia i a la travessera dels Forns el Museu Municipal que acull els utensilis de la farmacia més antiga d’Europa.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7:00 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 14 d’abril o abans, en cas de quedar exhaurides les places

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Maig 2016 , LLÍVIA-BELLVER DE CARDANYA.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes. Es podrá anul.lar la reserva fins a 48 hores abans de la sortida en cas de no fer-ho es tindrà que abonar l’import establert.