ELS CAMINS DE ST JAUME: St Quirze de Besora – Manlleu (5a et)

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA
Cicle: PASOS PIRENÀICS-COLL D’ARES

Diumenge, 18 d’octubre de 2015

5ª etapa: Sant Quirze de Besora a Manlleu.

Itinerari previst: Sant Quirze de Besora, Borgonyà, Torelló i Manlleu. Uns 21 km. aproximadament.

DIFICULTAT: BAIXA

Iniciarem el nostre camí creuantel pont sobre el riu Ter on comença la carretera de Berga i ens dirigirem al centre de la vila passant per l’ajuntament i l’església parroquial. Des d’aquí i , per una pista que ens durà a les afores del poble, ens endinsarem en un bosquet encantador ple de sequoies i canyes de bambú on trobarem una capella dedicada a la Verge de Montserrat. Tornarem al camí i en un quilòmetre i mig passarem la riera de la Foradada, passarem els masos d’El Solà , el Colell , Saderra, Ca l’Andreu, fins arribar al mas de Ca L’Espona, on es bifurca el camí, a la dreta es pot agafar el vial de la C17 apte per a bicis, nosaltres agafarem el de l’esquerra que resseguint el meandre del riu Ter, amb unes vistes espectaculars, i deixant a la nostra dreta el polígon industrial de la Mambla d’Orís i l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, ja ben bé a les portes de Borgonyà, antiga colònia textil plena de casetes encantadores que va acollir la fàbrica de Fabra i Coats. Sortirem pel carrer d’Escòcia i anirem paral.lels al riu Ter fins arribar a la colònia de Vila-Seca, petit nucli annexat a Sant Vicenç de Torelló, ja hi serem a les portes de Torelló.

Després de creuar el nucli urbà creuareum el riu Ges i ens acostarem a la església de Sant Feliu, des d’aquí ens dirgirem al Santuari de la Mare de Déu de la Rocaprevera que domina tota la vila de Torelló, unes passes més endavant i a la nostra dreta trobarem el Puig de les Tres Creus, atalaia sobre les terres de l’Osona, nosaltres seguirem pel Serrat de Puigdejoan, la Riera, Masllorenç, Espadamalà de Baix, Espamadalà de d’Alt, per un pas soterrat creuarem la C37 i la via del tren de la línia de Puigcerdà, creaurem el torrent del Poquí i arribarem a l’ermita de Sant Esteve de Vila-Setrú, des d’aquí tenim una magnífica vista de la vila de Manlleu a la que arribarem caminats un parell de quilòmetres i ens dirigirem a la plaça de Fra Bernardí, plena de monuments i serveis, i punt neuràlgic de Manlleu.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 15 d’octubre abans, en cas de quedar exhaurides les places

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Diumenge 15 de novembre, Manlleu – Vic. 15 kms. Aprox.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.