Grans rutes de l’aigua: la Riera de Santa Coloma i la ruta dels Segadors

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 21 de setembre de 2019

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst és una ruta circular amb inici i finalització a l’estació de Maçanet-Massanes. Començarem pujant cap a l’urbanització Maçanet Residencial Park per arribar al poble del mateix nom. Allà en aturarem per fer un cafè i seguirem la nostra ruta resseguint el camí dels Segadors, paral·lels a la riera de Santa Coloma. Arribarem al Parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners i creuarem el nucli urbà fins arribar a l’urbanització de Santa Coloma Residencial. Prendrem el camí de la Riera de Vallcanera que ens durà, en baixada, cap a l’estany de Sils i Sils. Seguirem per la sèquia de Sils fins a la carretera GI-555, que ens durà de nou a l’estació de Maçanet. Uns 50-55 km amb algunes pujades i baixades assequibles i un entorn molt bonic.

*  Lloc i hora de sortida: a l’estació de la RENFE de Terrassa a les 08.05h. El tren surt a les 08.15 hores. Baixarem a Montcada i Reixac-Manresa i canviarem d’estació a Montcada i Reixac i allà agafarem el tren cap a Maçanet fent transbord a Granollers. Arribarem a Maçanet-Massanes a les 09.50 h. Farem el cafè al poble de Maçanet (9 km després de l’estació).

* Tornada: en tren des de Maçanet-Massanes al llarg de la tarda. Qui vulgui podrà escurçar la sortida agafant el tren a Sils.

Al ser una sortida circular, podeu desplaçar-vos en cotxe fins a l’estació de Maçanet-Massanes.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, alguna cosa per picar i dinar. Pararem en algun lloc adequat per fer la beguda que acompanyi el dinar.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada a Maçanet (T-10 de 6 zones).

* És obligatori fer la inscripció (fins el 18 de setembre) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han de anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per conèixer les contrades de la Selva.