(I) LES FONTS DEL CARDENER – LA COMA – SANT LLORENÇ DE MORUNYS – SANTUARI DE LORD

VOCALIA D’HISTÒRIA

RUTA DEL CARDENER (Solsonès – Bages)

Us plantegem un nou cicle d’excursions adreçat a recórrer el traçat del riu Cardener. Travessa Catalunya de Nord a Sud passant per les comarques del Solsonès i el Bages, i una dotzena de municipis, des del seu naixement a les Fonts del Cardener a la Coma i la Pedra a 1.035 m d’altitud, fins a l’aiguabarreig amb el Llobregat, a Castellgalí i Sant Vicenç de Castellet, al llarg d’uns 125 km.

Visitarem aquells elements patrimonials, arquitectònics i naturals situats al seu entorn. A les seves ribes trobarem poblacions i edificacions (esglésies, molins, colònies industrials, etc), així com ponts -alguns es conserven més o menys integres, molts van ser transformats, i altres han desapareguts-.

CALENDARI PREVIST

RUTA DEL CARDENER
data etapa tram km
Maig 1 Les Fonts del Cardener – La Coma – Sant Llorenç de Morunys – Santuari de Lord 20
Juny 2 Sant Llorenç de Morunys – Hostal del Cap del Pla – Lladurs 19
Octubre 3 Lladurs – Solsona – Pantà de Sant Ponç 19
Novembre 4 Pantà de Sant Ponç – Clariana de Cardener – Cardona 14
Desembre 5 Cardona – el Palà de Torroella – Valls de Torroella – Súria 18
Febrer 6 Súria – Callús – Sant Joan de Vilatorrada – Manresa 20
Març 7 Manresa – Aiguabarreig Cardener / Llobregat – Sant Vicenç de Castellet 15
total 125

Diumenge, 5 de maig de 2019

Iniciem aquest nou cicle de 7 etapes, que té com a fil conductor el Cardener, el qual seguirem des del naixement fins a la seva confluència amb el Llobregat, després de recórrer prop de 125 km.

En aquesta primera etapa visitarem -entre altres elements d’interès- les Fonts del Cardener, el nucli urbà i el monestir de Sant Llorenç de Morunys, el Pont de Vall-llonga, les ermites de Santa Creu dels Ollers i Sant Serní del Grau i el Santuari de Lord.

Itinerari previst: Les Fonts del Cardener, Ribereta de Cal Ramon, Pont d’Arcalís, Molí de Dalt, Molí de Baix, Església de Sant Quirze i Santa Julita de la Coma, Central Elèctrica La Gafa, Pont de la Pedra, Cal Masover, Devesa Gran, Font de la Puda, Cal Mosqueta, torrent dels Plans, Ermita de Santa Creu dels Ollers, Pont de Vall-llonga (romànic segle XI), rasa de la Fàbrica, entrem al nucli de Sant Llorenç de Morunys (Portal de l’Estudi, Portal de la Canal, Monestir de Sant Llorenç de Morunys, Portal de l’Era Nova, Portalet del Puig, Portal de la Capella, Capella de la Mare de Déu de la Pietat), Camí dels Emprius, torrent de les Salines, Ermita de Sant Serní del Grau, Rasa de les Valls, Camí Ral de Sant Llorenç de Morunys a Solsona, Camí del Santuari de Lord, Tunel del Roc Foradat, font de Sant Isidre, Mirador del Via Crucis, Ermita de Sant Pere Martir, Santuari de Lord, Camí de Sant Jaume, Ermita de Sant Jaume i tornada a Sant Llorenç de Morunys. Uns 20 km aprox. Dificultat Mitjana.

Nota. Es previst visitar el monestir de Sant Llorenç de Morunys i el Santuari de Lord. En el moment de fer les inscripcions confirmarem aquesta possible visita.

* Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos de Terrassa, a les 7:00.
* Tornada: a darrera de la tarda

* Vocals: Isidre Isern, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 €
* Cal portar l’esmorzar i dinar.
* El desplaçament d’anada i de tornada es farà en autocar de 40 places.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 2 de maig –o abans en cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).

                                                                        ……………………………………………………