La ruta del Ter per Osona

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

La ruta del Ter per Osona

Diumenge, 12 de juliol de 2015

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a Manlleu, població banyada pel riu Ter. Seguint les aigües d’aquest riu, que neix al Ripollès i desemboca al costat de l’Estartit, hi ha un camí que ens permet recórrer els seus 205 km de longitud. En aquesta ocasió, resseguirem la ruta del Ter entre Manlleu i Anglès, passant per Roda de Ter, Tavèrnoles, el parador de Sau (amb magnífiques vistes sobre el pantà) i les Tallades. Arribats aquí, continuarem per la riba del riu i travessarem la presa de Sau i el pantà de Susqueda fins arribar a la via verda que uneix Olot amb Girona. Per aquesta ruta, passarem per la Cellera de Ter i Anglès, on donarem per acabat el nostre itinerari. Uns 55 km, amb desnivells pronunciats, especialment el tram entre Tavèrnoles i el pantà de Sau. Podeu consultar el perfil de la sortida al web www.rutadelter.cat

* Lloc i hora de sortida: a l’aparcament del passeig 22 de juliol que hi ha al costat de l’estació de Renfe de Terrassa a les 07:30 h, per poder col·locar les bicicletes al remolc de l’autocar i poder marxar el més aviat possible.

* Tornada: en autocar des d’Anglès, a la tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, aigua (en abundància si fa molta calor) i material per a possibles punxades.

El dinar el farem a la casa de colònies de “Les Tallades” (www.lestallades.cat), amb un cost de 12 € per persona. Qui ho vulgui, com sempre, es pot portar el seu dinar.

NOTA: Per aquells que dineu a la casa de colònies i sempre que us vingui de gust, en el preu del dinar s’hi inclou l’ús de la piscina de la casa, així que si us voleu banyar i refrescar-vos una mica, porteu el banyador i la tovallola.

* Vocals: Miquel Palet, Carles Comellas i Xavi Oller.

* Pressupost: 30 € els socis d’Excursionistes.cat i 34 € els no socis. El preu inclou el desplaçament d’anada i tornada amb autocar (bici inclosa) i el dinar a la casa de colònies. Si algú prefereix dur-se el dinar, el preu de l’autocar és de 18 € pels socis i de 22 € pels no socis.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 8 de juliol) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com o a través de qualsevol dels canals habituals. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges i camins de la comarca d’Osona.