LA SERRA DE PRADES

Dimecres, 29 d’abril del 2015

Us hem preparat una bonica sortida de tot el dia pels voltants de la Serra de Prades que ens permetrà visitar aquesta bonica vila, denominada també la vila roja, pel color característic de les pedres que serveixen per construir les seves cases. Podrem visitar la Plaça Major, la seva característica font esfèrica i la Església de Santa Maria la Major.

Les muntanyes de Prades es troben al centre de la Costa Daurada i és un dels espais naturals més importants de les comarques del sud de Catalunya, tant per la seva extensió com per la riquesa biològica i cultural que conté.

Les muntanyes de Prades formen part de la serralada prelitoral catalana i estan incloses dins del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

L’itinerari previst és:

Prades, ermita de Sant Antoni, ermita de Mare de Déu de l ́Abellera (que es troba dintre d ́una balma), coll de Serafí, coves d ́en Pere, tossal de la Baltasana (amb unes magnífiques vistes de tota la comarca) i retorn a Prades.

Lloc i hora de sortida: estació del Nord (RENFE), a les 7 del matí.

Sortida i viatge en autocar fins a Prades. Arribada i esmorzar. Inici de la caminada tot seguit.

Llargada de la caminada: uns 11 Km.

Desnivell acumulat: uns 300 m.

Duració de la caminada: unes 3 ½ hores.

Grau de dificultat: mitjana.

En arribant de la caminada es farà el corresponent dinar de sarró o de restaurant, el que més convingui a cada participant.

Tornada cap a Terrassa a partir de les 6 de la tarda.

Arribada: al voltant de les 8 de la tarda.

Vocal: Jordi Posas.

Notes

  • Pressupost: autocar: socis 13 € / no socis 16 €

El dinar de restaurant correrà a càrrec de cada participant individualment ja què a la localitat de Prades no hi ha cap restaurant de cabuda suficient per a tots nosaltres. Ens haurem de repartir en varis restaurants i els preus són diferents a cadascun d’ells.

  • Cal fer la inscripció abans de les 21 hores del dilluns 27 d ́abril, al 639.226.343. (només us podem atendre de 19 a 21 hores).
  • Places limitades a 40, que es la capacitat màxima de l’autocar contractat. Es tancarà la inscripció el 27 d ́abril. Si es produeix una baixa més tard d ́aquesta data s’haurà de pagar igualment el cost del autocar.
  • Des de la vocalia de Veterans d’Excursionistes.cat no podem garantir l’exactitud dels horaris d’arribada de les excursions ja que per causes alienes a la nostra voluntat aquests poden patir canvis de darrera hora.