La vall del riu Tenes

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 15 d’octubre de 2016

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a l’estació de Granollers nord – Les Franqueses, des d’on ens dirigirem, per dins l’entramat urbà fins a la llera del riu Congost. Travessarem el riu i entrarem a la població de Canovelles. Des d’aquí, anirem a buscar el riu Tenes, el camí del qual ens durà cap a Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Parets del Vallès. Ens endinsarem cap a l’espai natural de Gallecs i el travessarem fins a trobar la riera de Caldes, que recorrerem fins a Santa Perpètua. Pel carril bici anirem fins a la Llagosta i continuarem fins a Montcada i Reixac, on acabarem la sortida. Qui vulgui podrà remuntar el riu Ripoll per tornar cap a Terrassa. Uns 30 km amb ondulacions suaus i sempre a prop dels rius per on passarem. No hi ha grans pujades.

*  Lloc i hora de sortida: a l’estació de RENFE de Terrassa a les 07.25 hores (el tren surt a les 07.37 hores). Baixarem a l’estació de Montcada i Reixac-Manresa i canviarem a l’estació de Montcada i Reixac (línia de Girona), on agafarem el tren que surt a les 08.19 h i que ens durà fins a Granollers nord- Les Franqueses. Començarem a pedalar sobre les 08.45 hores.

* Tornada: en tren des de Montcada, al llarg de la tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, aigua i material per a possibles punxades. Qui vulgui també es pot portar el dinar, tot i que està previst arribar a Montcada a una hora prudencial per dinar allà.

* Vocals: Xavi Oller, Carles Comellas, Albert Virto.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada. Recordeu que si us ajunteu en grups podeu treure un abonament i el viatge us resultarà una mica més econòmic.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 13 d’octubre) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges i camins de les rieres del Vallès.