La Via Augusta per Catalunya en Bici – (III) Caldes d’Estrac – Badalona

C.U.B. SENSE PRESSES 

LA VIA AUGUSTA PER CATALUNYA EN BICI (2ª part)

(de Riudellots de la Selva a Mataró, Barcelona  i Martorell)

Dissabte, 20 de juny de 2015

(III) CALDES D’ESTRAC – BADALONA (40 km)

Tercera etapa del cicle destinat a recórrer el traçat de la Via Augusta al seu pas per Catalunya, en aquesta ocasió seguirem la variant que ens ha portar des de Riudellots de la Selva a Mataró, Barcelona i Martorell (comarques de la Selva, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat).

Excursió de tota la jornada amb bici de muntanya, organitzada conjuntament entre el Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES d’Excursionistes.cat i Amics de la Via Augusta de Catalunya. És previst complementar cada etapa amb la visita als diversos elements arquitectònics o culturals que trobem al llarg de la ruta.

Itinerari previst: Caldes d’Estrac, Sant Llop, torrent de la Gironella, pla de Sant Pere, riera de Llavaneres, can Dorda, riera de Mata, torrent Forcat, pla de Sant Simó, camí de les Cinc Sínies, torrent de Valldeix, Mataró, Camí del Mig, Pla d’en Boet, riera d’Argentona, pla de Santa Margarida, riera de Cabrera, riera d’en  Cintet, riera de Cabrils, riera de Vilassar, can Vilalta, Sant Cristòfor, sant Crist de Vilassar, can Roig, can Vilà, ca l’Escoda –a partir d’aquest punt el Camí del Mig fa de partió de termes municipals: Vilassar de Dalt i Teià al sector nord, i Vilassar de Mar, Premià de Mar i el Masnou al sector sud-, can Mitra, riera de Teià, cal Ros de les Cabres, El Masnou, Riera d’Alella, Pla d’Alella, torrent de ca n’Estela, Passeig Marítim, Les Mallorquines, Turó de Montgat, Montgat i Badalona. Uns 40 km aprox.

 

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació RENFE, a les 07:45 del matí (sortida del tren a les 7:54 h). Anirem fins a Barcelona (Plaça Catalunya) i allà agafarem el tren que ens durà a Caldes d’Estrac, amb sortida a les 08.47 h.

* Tornada: a darrera hora de la tarda.

* Vocals: Francesc J. Suárez, Miquel Palet, Carles Comellas i Xavi Oller.

* Material necessari: bici de muntanya, casc, material per a possibles punxades (en condicions i apte per a ser utilitzat en cas de necessitat real).

* Cal portar-se aigua i l’esmorzar (el menjarem al tren i farem el cafè a l’arribar a Caldes d’Estrac). Pel tema del dinar, com que passarem per zones amb restaurants, qui vulgui pot menjar en un d’ells i qui vulgui se’l pot portar de casa. 

* El desplaçament d’anada es farà en tren, des de Terrassa fins a l’estació RENFE de Caldes d’Estrac. I la tornada també en tren des de Badalona.

* Data límit per fer les inscripcions: dimarts 16 de juny.

* Inscripcions i més informació: Al correu electrònic: cub.sensepresses@gmail.com i a través dels canals habituals. El nombre de participants queda limitat a un màxim de 25 persones. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

* Pressupost: 8,20 € pels bitllets de tren. Si us ajunteu en grups de 10 persones, podeu treure una targeta multipersonal de 10 viatges que us permetrà estalviar entre 2 i 4 € per bitllet.  Alerta, les estacions de sortida i arribada estan en zones diferents, així que no compreu anar i tornar, només compreu l’anada pel grup de 10 i ja comprareu la tornada pel grup de 10.

* Notes: els desplaçaments d’anada i tornada es faran en tren.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és fer una pedalada per conèixer i gaudir d’aquests bonics paratges del Maresme i el Barcelonès.