LA VIA AUGUSTA PER CATALUNYA EN BICI

Del Coll de Panissars a Ulldecona

Dissabte, 21 de febrer

(XIV) TORTOSA – LA GALERA – SANT JOAN DEL PAS

(33 km)

 

Excursió nº 14 del cicle destinat a recórrer el traçat de la Via Augusta al seu pas per Catalunya, des del Coll de Panissars fins a Sant Joan del Pas (Ulldecona).

Excursió de tota la jornada amb bici de muntanya, organitzada conjuntament entre el Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES d’Excursionistes.cat i Amics de la Via Augusta de Catalunya. És previst complementar cada etapa amb la visita als diversos elements arquitectònics o culturals que trobem al llarg de la ruta.

Itinerari previst: Plaça de la Cinta de Tortosa, Pont sobre l’Ebre, el Raval del Crist, barranc de Sant Antoni, Canal de la dreta de l’Ebre, barranc de Roé, barranc de Lladó, barranc del Pelós, barranc de les Coves, La Galera, Pont romà sobre el barranc de la Galera, torrent de l’Espinalet, barranc dels Clots, Rambla del Toll Roig, cruïlla amb el Camí de la Miliana, petit pantà de Sant Joan del Pas, Sant Joan del Pas i arribada al Riu de la Sènia (límit administratiu amb al Comunitat Valenciana). Uns 33 km aprox.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Passeig 22 de Juliol, davant de l’Estació RENFE de Terrassa, a les 8 del matí. Caldrà estar com a mínim uns 30 minuts abans per poder col·locar les bicis en el remolc.

 

* Tornada: a darrera hora de la tarda.

 

* Vocals: Francesc J. Suárez, Miquel Palet, Carles Comellas i Xavi Oller.

* Pressupost: 22 € pels socis d’Excursionistes.cat i de 25 € pels que no siguin socis. Això donarà dret al transport d’anada i tornada (amb bici inclosa) fins a Terrassa, el qual farem amb autocar i remolc.

 

* Material necessari: Bicicleta de muntanya, casc, material per a possibles punxades (en condicions i apte per a ser utilitzat en cas de necessitat real), aigua, esmorzar (està previst menjar-lo a Tortosa) i dinar (si us plau, porteu el dinar ja que no sempre ens trobarem en algun lloc amb serveis i no us podem garantir que el pugueu comprar allà).

 

* Data límit per fer les inscripcions: dimarts 17 de febrer, o abans en cas d’exhaurir les 25 places previstes.

 

* Inscripcions i més informació: Us podeu apuntar mitjançant el correu electrònic: cub.sensepresses@gmail.com i a través dels canals habituals. El nombre de participants queda limitat a un màxim de 25 persones. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

 

* Notes:

– Els desplaçaments d’anada i tornada es farà en un autocar de 25 places.

 

– Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

 

– Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és fer una pedalada per conèixer i gaudir d’aquests bonics paratges del Baix Ebre i el Montsià.