LES TINES DE LES BALMES ROJES

Dimecres, 8 d’abril del 2015

Us hem preparat una bonica sortida de tot el dia pels voltants del Pont de Vilomara, que ens ofereix la visita a les tines de les Balmes Roges, que es un curiós grup de tines situades a la cara sud del Puig Gili i que són les úniques de la comarca construïdes aprofitant la balma com a sostre de la tina.

Com dóna a entendre el seu nom, van ser construïdes amb un material d’un intens color rogenc, propi del color del terreny del lloc. Tenen també alguna tonalitat verdosa degut a algunes betes d’argila d’aquest color.

L ́itinerari previst és:

Pont de Vilomara, Casa Nova de Sant Jaume, Balmes Roges, ermita de Santa Creu de Palou, El Farell, Casa Nova de Sant Jaume i Pont de Vilomara.

Lloc i hora de sortida de Terrassa: estació del Nord (RENFE), a les 7 del matí.

El desplaçament es farà amb cotxes particulars, ja què això permet una millor aproximació al punt d ́inici de la caminada i un escurçament important de l ́excursió.

El dinar serà de sarró i cada participant cal que porti el seu menjar i beure a la motxilla.

Llargada de la caminada: uns 15 Km.

Desnivell positiu: uns 330 m

Desnivell de baixada: uns 330 m.

Duració de la caminada: unes 5 hores.

Grau de dificultat: mitjana (degut a la llargada).

Tornada cap a Terrassa a partir de les 5 de la tarda.

Arribada: al voltant de les 6 de la tarda.

Vocal: Jordi Posas.

Notes

  • Pressupost:

– Desplaçament amb cotxes particulars: carburant 5 € (que caldrà donar al conductor

del vehicle amb qui anem).

  • Cal fer la inscripció abans de les 21 hores del dilluns 6 d ́abril, al 639.226.343. (només us podem atendre de 19 a 21 hores). Hi haurà lloc per tothom que s ́hagi inscrit.

 

  • Des de la vocalia de Veterans d’Excursionistes.cat no podem garantir l’exactitud dels horaris d’arribada de les excursions ja que per causes alienes a la nostra voluntat aquests poden patir canvis de darrera hora.