L’Estany d’Ivars i volta per l’Urgell

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 21 d’octubre de 2017

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

Començarem el nostre itinerari a Bellpuig. Des d’aquesta població, sortirem en direcció nord, sempre vers la serra de Bellmunt. Abans d’arribar-hi, passarem pels diferents pobles que esquitxen la contrada i pels paisatges secs i amb poca vegetació que caracteritzen l’interior de Catalunya. Només la zona propera als canals en permetrà gaudir d’una vegetació més frondosa. Arribats al punt més alt de l’itinerari, Bellmunt d’Urgell, baixarem cap a Bellcaire i Linyola, per anar a trobar l’Estany d’Ivars i Vila-Sana. El vorejarem gairebé en la seva totalitat i arribarem a Vila-Sana. Des d’aquí, marxarem vers Castellnou de Seana i, de nou, Bellpuig on acabarem la nostra ruta. Uns 55 km, generalment planers, tot i que hi ha alguna pujada a mesura que ens acostem a Bellmunt.

Podeu consultar el track de la sortida:

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7723799

El farem tot, però un cop a Vila-Sana, no anirem cap al Poal, sinó que tallarem la ruta directe a Castellnou de Seana i cap a Bellpuig.

* Lloc i hora de sortida: Estació de Renfe de Terrassa a les 8.35 hores, el tren surt a les 8.52 h en direcció Lleida. Baixarem a l’estació de Bellpuig a les 10.52 h.

Al ser una ruta circular, qui vulgui també pot anar en cotxe fins a l’estació de Bellpuig. En tal cas, cal ser a Bellpuig a les 10.15-10.20 hores, per esmorzar i començar a pedalar quan arribin els que vagin en tren. És important ser puntuals.

* Tornada: al llarg de la tarda des de l’estació de Bellpuig. Intentarem agafar el tren de les 16.30 h.

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: transport d’anada i tornada des de Bellpuig. Us sortirà a compte si compreu un abonament de 10 viatges i el compartiu en grups de 5 persones (ja que així tindreu bitllet per anar i tornar).

* És obligatori fer la inscripció (fins el 19 d’octubre) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per conèixer la bonica zona de l’estany d’Ivars i rodalies.