Maquis i bandolers al Bages

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte 18 de maig de 2024

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a Manresa. Sortirem de la ciutat cap al Parc de l’Agulla i pel camí dels Casals i la carretera dels Plans arribarem a Santpedor. Des d’aquí prendrem el camí de Callús i pel costat del Torrent dels Roures i de Viladelleva, arribarem a l’ermita homònima. Seguirem fins a la Creu del Perelló, lloc històric vinculat al maqui Caracremada; i la torre del Moro. D’aquí iniciarem baixada pel terme de Castellnou del Bages fins a Ridor i passarem pel costat de la muntanya de sal de Sallent. Arribarem al Roure Gros i resseguirem un tros del camí de la sèquia de Manresa, fins a l’ermita de Sant Ponç. Continuarem cap a Cal Lluçà, lloc de naixement del timbaler del Bruc per acabar de nou a Santpedor. Tornarem cap al parc de l’Agulla i Manresa, on donarem la sortida per finalitzada.

La ruta és de 55 km i transcorre per carreteres locals ben asfaltades i pistes de terra amples. El desnivell positiu és  d’uns 800 metres al llarg de tot el recorregut, la part més pronunciada a la primera meitat del camí.

Podeu consultar la ruta al següent enllaç de wikiloc (falta el tros des de l’estació de la renfe fins al parc de l’Agulla, que el farem per l’interior de Manresa):

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/ermita-viladelleva-la-creu-del-perello-i-turo-de-la-torre-o-de-castellnou-des-de-santpedor-162716113?utm_medium=app&utm_campaign=share&utm_source=698566

Lloc i hora de sortida: a l’estació de Terrassa-Estació del Nord a les 08:30h. Agafarem el tren de la línia R12 que passa a les 8.43 i baixarem a Manresa a les 9.17h. També us podeu desplaçar en cotxes particulars fins a Manresa i aparcar al parc de l’Agulla.

* Tornada: en tren des de Manresa a la tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, alguna cosa per picar, esmorzar (pararem al parc de l’Agulla a fer el cafè i menjar l’esmorzar) i dinar. Està previst arribar a Manresa a l’hora de dinar per poder fer-ho en algun bar o terrassa i acompanyar el dinar amb alguna beguda fresca.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga. En aquesta ocasió, els nostres companys Josep Rial i Tere Oliva ens han suggerit aquesta ruta, així que també ens ajudaran a dur-la! Moltes gràcies!

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada (vàlid l’abonament recorrent).

* És obligatori fer la inscripció (fins el 17 de maig) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges que ens ofereix la zona.