MARXA NÒRDICA TOT RESSEGUINT LA RUTA PREHISTÒRICA A LA ROCA DEL VALLÈS

T-MARXA NÒRDICA TERRASSA

Diumenge, 08/10/2017

Excursió organitzada per T-MARXA NÒRDICA TERRASSA des d’Excursionistes.cat

Punt de trobada a Terrassa: Hotel Don Cándido

Hora de trobada a Terrassa: 08:30h

Punt de trobada a La Roca del Vallès: carrer de La Roca Foradada, al barri de La Pineda.

Hora de trobada a La Roca del Vallès: 09:00h

Dificultat de la ruta: 14 Qm, nivell moderat, desnivell 300m

Cal portar els pals de marxa nòrdica (disposem de lloguer), esmorzar i beguda.

Cal inscripció prèvia abans de dissabte 07/10/2017

Desplaçament en cotxes particulars, despeses a compartir entre tots els que ocupin els cotxes.

Us insereixo la ruta de wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8881871

Descripció de la ruta: Aquest diumenge farem una ruta circular de nivell moderat de 14 Qm per la zona prehistòrica de La Roca del Vallès.

L’inici d’aquesta ruta circular és a la urbanització «la Pineda» de la Roca del Vallès. Pugem fins a la part més alta pel Carrer de la Ruta Prehistòrica, que acaba en una placeta. Poc abans d’arribar-hi hi ha un carrer estret, és el Carrer de la Roca Foradada, al final a mà esquerra , el carrer s’acaba aviat i es converteix en un camí tancat amb una cadena. Es on deixem el cotxe per continuar a peu seguint un senyal indicatiu amb marques blaves que posa: Ruta Prehistòrica.
Deixem el nucli urbà i seguim per la pista i al cap de poc trobem un senyal que ens indica a l’esquerra el Dolmen de Can Gol II i a la dreta la Roca Foradada de Can Gol, agafem a l’esquerra cap el dolmen per un corriol i després de visitar-lo tornem a la pista i la traspassem dirigint-nos a la Roca Foradada de can Gol.
La Roca és un gran i magnífic bloc granític foradat artificialment per l’home primitiu del Calcolític.
Tornem a la pista principal i ens arribem fins la Pedra de les Orenetes, es tracta d’un gran bloc granític irregular erosionat i ple de cavitats còncaves i de formes curioses on hi ha pintures rupestres molt poc visibles.
Al darrera mateix comença un camí que es va enfilant fins el Dolmen del Cellecs o Cabana del Moro, el megàlit és com la de Can Gol II, si bé les seves dimensions són més grans. El topònim de Cabana del Moro és un nom comú que s’utilitzava, sobretot a partir de l’Edat Moderna, per indicar que es tracta d’una construcció antiga en el temps, de la qual se n’havia perdut el coneixement.
Seguim fins el cim del Turó del Castell o de Mataró (506 m) on hi ha una torre de guaita amb molt bones vistes del Vallès.
Baixem del turó i ens dirigim al pròxim turó i pugem per un corriol a l’esquerra del camí arribem al Turó de Céllecs (534 m), on hi ha restes disperses, al mig de la vegetació es poden veure les restes d’un poblat ibèric.
Continuem i arribem al Turó Rodó (529 m), cim amb un vèrtex geodèsic al cim d’ un penyal, també hi ha les antenes i repetidors.
Ens apropem per un corriol fins la Cova del Turó Rodó, que està a pocs metres.
Tornem a la pista i iniciem la baixada, trobem unes fites a mà l’esquerra i seguim per un corriol fins un mirador, amb unes vistes panoràmiques excel•lents.
Tornem a la pista i seguim fins un altre mirador on hi trobem uns escaladors fent escalada.
Seguim fins l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes. Es tracta d’una senzilla construcció romànica del segle XI-XII, adossada hi ha l’antiga casa de l’ermità.
Seguim en direcció al Bosc Màgic d’Òrrius passant pel costat de dos pins altíssims i per la font de Sant Bartomeu, arribem el Bosc Màgic, on podrem veure la pedra de l’elefant i la cara de l’indi moai.
Continuem per un corriol fins arribar una altra vegada a la Ruta Prehistòrica i ens arribem a veure el Prat del Rei o del Molí, és un bloc de pedra granítica situat al marge del camí, presenta a la part superior un buidat en forma de cassoleta circular i de poca fondària feta per la mà humana. Tornem i seguint la ruta i passant per la Roca de les Orenetes ens desviarem per veure la Pedra de les Creus, es tracta d’un bloc de granit, gravat a la part superior amb nombroses creus i altres signes de difícil interpretació, alguns dels quals podrien datar-se a l’època prehistòrica.
Seguint i desfent el camí fet al principi arribarem al cotxe i donarem per acabada la ruta.


Vocals: Imma Molina i Pep Cuadra

Ni els organitzadors ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.