DIUMENGE 24/11/19, 08:00H
Lloc de sortida a Terrassa: Hotel Don Cándido
Hora de sortida a Terrassa: 08:00h
Lloc de sortida a Mont Sant Benet:
punt verd de la ruta https://es.wikiloc.com/
Hora de sortida a Mont Sant Benet: 09:00h
Descripció de la ruta: ruta circular de nivell fàcil de 12.5Qm
HISTÒRIA DEL MONESTIR DE SANT BENET
El monestir benedictí de Sant Benet de Bages, situat al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, és un dels conjunts monàstics de l’Edat Mitjana més ben conservats de Catalunya.
Fundat l’any 960 pels nobles Sal·la i Ricardis fou consagrat l’any 972 amb una primera església preromànica que al segle XII fou substituïda per l’actual església d’estil romànic, construint també un claustre de petites dimensions, recollit i acollidor i conformat per 64 capitells tots ells esculpits i originals encara avui dia. Al segle XIV s’edifica un nou celler gòtic de grans dimensions.
El segle XVI resultà ser una època d’esplendor pel monestir amb l’abat Pere Frigola, que impulsà grans reformes a tot el conjunt del monestir erigint el sobreclaustre i el Palau de l’Abat.
L’any 1594 Sant Benet de Bages s’annexionà al monestir de Montserrat i durant els segles XVII i XVIII funcionà com escola d’arts i residència de monjos ancians, època en que el monestir seguí creixent amb la construcció de l’Edifici de Migdia ja d’estil barroc.
Fou a l’any 1835 amb l’aprovació de l’anomenada “Desamortització de Mendizábal”, que els monjos de Sant Benet es veieren obligats a fugir del monestir, i aquest restà abandonat fins que l’any 1907 Elisa Carbó i Ferrer, mare del pintor modernista Ramon Casas, adquireix el monestir amb la intenció de transformar-lo en residència d’estiueig familiar.
L’any 2000 el monestir de Sant Benet de Bages fou adquirit als hereus de la família Casas per l’Obra Social de Caixa Manresa, que l’estudià, el restaurà i l’integrà en el conjunt de Món Sant Benet, inaugurant-lo al públic el novembre de l’any 2007.
Actualment Món Sant Benet forma part de la Fundació Catalunya La Pedrera, una fundació amb vocació social que ofereix oportunitats als que més ho necessiten, fomenta el talent, la creació, l’educació, i conserva el patrimoni natural i cultural arreu del territori.
Cal portar pals de marxa nòrdica, aigua i esmorzar.
Desplaçament en cotxes particulars, despeses a compartir.
Inscripció abans del divendres dia 22/11/19 al telèfon 680924822
o al correu t-marxanordicaterrassa@
Vocals: Imma Molina i Pep Cuadra
Ni els organitzadors ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.
Mirar condicions de participació.