MATINAL DE MARXA NÒRDICA AL MIRADOR DE LA PENA, A POBLET

17/06/2018, 07:00H

Excursió organitzada per T-MARXA NÒRDICA TERRASSA des d’Excursionistes.cat

Aquest diumenge anirem al Mirador de la Pena, a Poblet.

Acabarem amb un dinar de pícnic.

Punt de trobada a Terrassa: Hotel Don Cándido

Hora de trobada a Terrassa: 07:00h

Punt de trobada a Poblet: caseta d’informació del paratge natural de Poblet, a la Ctra. TV-7007

Desplaçament en cotxes particulars, compartint places i despeses

Cal portar pals de Marxa Nòrdica, esmorzar, dinar i beguda.

Inscripció prèvia al 666032086 o al correu t-marxanordicaterrassa@hotmail.com

Dificultat de la ruta: ruta circular de nivell moderat-alt de 14qm,

desnivell aproximat 500m

Descripció de la ruta: sortint de la caseta d’informació agafarem la pista forestal en dirección a la Pena, passarem pel barranc de Sant Bernat pel camí de la Pedrera, per la senda del Colom, la cova de Fra Marginet, protagonista d’una llegenda medieval que el relaciona amb una vida desordenada de bandoler i amb la penitència que va passar en aquesta cova.

Agafarem el sender de l’Aigüeta fins arribar a la Font dels Boixets i després a la Deport fins arribar al mirador de la Pena, on gaudirem de grans vistes sobre la Conca de Barberà i l’Alt Camp i del Monestir de Poblet.

De tornada passarem pel pou de gel i diferents pedreres.

En acabar anirem a dinar de pícnic en un lloc encara per determinar.

Monestir de Poblet

El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet és un monestir de l’orde del Cister fundat l’any 1150. Està situat al peu de les muntanyes de Prades, a la comarca de la Conca de Barberà. Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d’Europa, essent de fet, el conjunt monàstic habitat més gran del continent europeu. Des de l’edat mitjana és un important referent simbòlic dels països de l’antiga Corona d’Aragó.

Pertany civilment al terme municipal de Vimbodí i Poblet i eclesiàsticament a la parròquia de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí (de l’arxidiòcesi de Tarragona), ambdues poblacions pròximes a la vila de Montblanc, amb vincles molt estrets amb el monestir.

Des del regnat de Pere el Cerimoniós i durant els segles XIV i XV esdevingué el panteó reial dels sobirans de la Corona d’Aragó, tot i que també acull les tombes d’alguns monarques anteriors, d’altres individus de la família reial i de diferents llinatges nobiliaris.

El 1921, després de la visita del rei Alfons XIII, fou declarat Monument Nacional pel Govern Espanyol. El 1991 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El 2005 rebé la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya «per l’important paper que ha tingut en la història de Catalunya a partir del segle XII, quan, amb la implantació de l’Orde del Cister, es configurà com un dels actius espirituals de la Corona d’Aragó, de les tombes reials de la qual el monestir és la seu principal. Declarat aquest cenobi Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’adscripció a la Ruta del Cister constitueix avui un dels referents del turisme cultural».

Vocals: Imma Molina i Pep Cuadra

Ni els organitzadors ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.