MATINAL DE MARXA NÒRDICA DOSRIUS I BOSC ARTÍSTIC D’ERNEST BORRÀS

DIUMENGE 27/10/2019, 07:30H

Excursió organitzada per T-MARXA NÒRDICA TERRASSA des d’Excursionistes.cat

Lloc de sortida a Terrassa: Hotel Don Cándido

Hora de sortida a Terrassa: 07:30h

Lloc de sortida a Dosrius: punt verd de la ruta https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/dosrius-el-bosque-artistico-de-ernest-borras-25087555

Hora de sortida a Dosrius: 08:30h

Descripció de la ruta: ruta circular de nivell moderat de 11.5 Qm.

Ernest Borràs és un artista atípic que exposa en el bosc de la casa on viu. A Dosrius, sí. Una joia en forma de paratge, un espai de serralada pre-litoral convertit en museu a l’aire lliure. Una descoberta.

Té un bosc farcit d’obres artístiques que va començar amb una sèrie d’obres amb material reciclat i que darrerament està dedicant a la sèrie retaules. D’entre els diferents espais del bosc “primer veig el lloc i després creo l’obra perquè s’hi avingui, és com si l’obra la demanés el propi bosc”, explica l’artista.Explica Borràs que “jo faig les obres pel bosc, per a la natura, no per a mi o perquè les vegi la gent” i es reconforta quan pensa “que el bosc se les fa seves i les acabarà engolint”. Un dels materials amb els que ha treballat més Borràs i que té presència a l’obra que exposarà a Mataró és la llamborda. “És la pedra utilitària per antonomàsia que ha fet la història, interpreto aquesta pedra com dipositària de l’energia de moltes generacions que han imprès durant molt temps les seves petjades i l’instant únic del pas d’aquell moment, m’agrada deixar-me emportar per la fantasia que és una pedra que ha recollit el trànsit de la història”, explica.

Cal portar pals de marxa nòrdica, aigua i esmorzar.

Desplaçament en cotxes particulars, despeses a compartir.

Inscripció abans del divendres dia 25/10/2019 al telèfon 680924822 o

al correu  t-marxanordicaterrassa@hotmail.com

Vocals: Imma Molina i Pep Cuadra

Ni els organitzadors ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Mirar condicions de participació.