Miravinya La Cadira (Turó de la Malgranada)

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte 20 d’abril de 2024

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a Terrassa. Sortirem de la ciutat pel camí vell d’Ullastrell que aviat ens puja als quatre vents. Per les urbanitzacions anirem a trobar el camí d’Ullastrell a Martorell, que ens portarà cap al pont del diable. Travessarem el Llobregat i resseguint el torrent dels Llops aigües amunt, anirem fins a Sant Esteve Sesrovires. Creuarem el nucli i sortirem per la part alta, en direcció la Beguda Alta. Des d’aquí iniciarem baixada pel camí de Can Serra i la carretera del Torrent Fondo fins a trobar la carretera de Sant Llorenç d’Hortons. Pel camí de Can Claramunt i Can Catassús arribarem al riu Anoia, que creuarem per pujar cap a les caves Codorniu. Passarem pel llac que tenen a la finca i entrarem a Sant Sadurní d’Anoia. Per pistes en bon estat seguirem cap a les Serres i els quatre camins. Només ens quedarà prendre el camí de la Coma per arribar al capdamunt del Turó de la Malgranada (315m), on trobarem la cadira panoràmica. Des d’aquí, desfarem camí fins a Sant Sadurní, passant per algunes pistes del terme de Torrelavit, on donarem per acabada la sortida.

De Terrassa al Turó de la Malgranada i Sant Sadurní són 65 km aproximadament, amb un ascendent de 960m. La ruta transcorre per carreteres locals ben asfaltades, pistes de terra amples i alguns camins més estrets però ciclables. El desnivell és variable al llarg del recorregut, amb trams llargs d’ascens i descens que es van succeïnt.

Podeu consultar la ruta al següent enllaç de wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/terrassa-martorell-begalta-codorniu-cadira-ssadur-164533703

Lloc i hora de sortida: a l’estació de Terrassa-Estació del Nord a les 08:30h.

Si voleu fer la ruta més  curta, us podeu desplaçar en tren fins a Martorell. En aquest cas, cal agafar el tren que surt a les 08:00 hores i baixar a Martorell central per trobar-nos amb la resta del grup. En aquest cas, la ruta seria de 50 km.

* Tornada: en tren des de Sant Sadurní a la tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, alguna cosa per picar, esmorzar (pararem a Martorell) i dinar. Procurarem poder dinar a Sant Sadurní, però, segons la dinàmica del grup, com que no ho podem assegurar, és important que tothom porti el seu dinar per no dependre dels serveis i d’horaris estrictes.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada (vàlid l’abonament recorrent).

* És obligatori fer la inscripció (fins el 19 d’abril) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges que ens ofereix la zona.