Nou Cicle «Camins de la Mediterrania» [Portbou – Les cases d’Alcanar]

VOCALIA SENDERS 2008

CAMINS DE LA MEDITERRANEA
2008-2010-2011-2012

Benvolguts senderistes:

Enguany ens hem proposat tornar a recórrer els camins que voregen la nostra espectacular costa i no ho podem fer sense recordar com va ser l’anterior recorregut per molts motius: personals, paisatgístics, d’amistat, de bons records, de gaudi, de bona companyia…

Fent memòria ens n’anem al 13 de setembre de 2008, quan el Jaume i jo, amb molta il·lusió, us vam engrescar, a molts de vosaltres, a acompanyar-nos a caminar pels indrets de la costa mediterrània, de punta a punta, des de Portbou fins les Cases d’Alcanar. Les dues primeres etapes ja ens van deixar clar que ens agradaria molt fer els camins de la mediterrània, però tenim gravat a la memòria el que li passar al Jaume, no va poder començar la tercera etapa perquè el dia abans va patir un ictus. Amb superació, moltes ganes i afany el 26 de setembre de 2009 vam poder continuar el que havíem començat un any abans, arribant a les Cases d’Alcanar el 23 de juny de 2012.

M’emociona pensar tot el que vàrem aconseguir i el bon record que ens vau deixar totes les persones que ho vàreu fer possible, així com els bons moments viscuts.

L’Antònia, l’Isidre i jo volem tornar a reviure l’aventura amb vosaltres i fer de nou els “ELS CAMINS DE LA MEDITERRÀNIA”. US APUNTEU? Intentarem fer les etapes a l’abast de tothom per tal de gaudir del nostre paisatge privilegiat.

Núria Arnan Arnau

 

1a Etapa: Coll dels Belitres – Port de Llançà

Dissabte, 26 de febrer de 2022

En el transcurs de la nostres caminades anirem alternant el GR-92 amb Camí de Ronda, el qual, va vorejant la preciosa i espectacular Costa Brava, aquest entorn té un encant especial per a practicar l’excursionisme, degut entre d’altres coses, pel fer de poder caminar per les platges, cales i caletes d’aigües cristal·lines, un xic amagades,   així com la contemplació del tresor paisatgístic que ens ofereix tota la costa.

La primera etapa ens porta des del Coll dels Belistres fins a Llançà. Creuarem la Serra d’Albera amb unes vistes espectaculars d’aquest primer tram de costa. Passarem per la població de Colera, on agafarem una variant que ens portarà per diferents cales fins arribar a la platja del Garbet que ens apropa al Cap de Ras. Enfilem finalment cap a la població de Llançà.

Itinerari previst:

Coll dels Belistres (165 m) Puig de Cervera (225 m) Les Tres Platgetes (25 m) Cala del Pi (5 m) Coll del Frare (205 m) Punta de l’Escala (25 m) Cala de la Rovellada (5 m) Roca Blanca (15 m) Colera (9 m) Punta del Frare (10 m) Platja del Garbet (5 m) Cala de les Assutzenes (10 m) Cap Ras (15 m) Platja del Rastell (5 m) Cala Bramant (5 m) Punta de Canyelles (5 m) Platja del Cros (5 m) Platja de Grifeu (5 m) Platja del Port (5 m) i Port de Llançà (10 m).

Distància: 15 kilòmetres.

Vocals: Núria Arnan, Isidre Isern i Antònia Roman.

Sortida: a les 07:00h. del matí davant del camp de futbol del Terrassa. A les 07:10h davant del Mercadona de la Rambla.

Pressupost: cost de l’autocar socis 17 euros / no socis 20 euros.

Inscripcions: al telèfon 649 425 011 (vespres) i al WhatsApp del grup, abans del 19 de febrer.

Nota 1: el desplaçament es farà en un vehicle de 40 o 50 places.

Nota 2: En el cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

Nota 3: Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectives les despeses de la seva plaça d’autocar.

Nota 4: L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada.

Nota 5: El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies i les que donaran al llarg de l’etapa, a més de les anunciades a l’inici de cada sortida del tram de l’actual GR.

També us recordem que hem de prendre un seguit de mesures anti-covid  per tal de fer les sortides el màxim de segures possible:

-Tenir les dues pautes de vacunació completes, per responsabilitat i solidaritat amb el grup.

– Ús obligatori de màscara, ben posada, amb el nas dintre, a l’autocar, al llarg de tot el viatge.

– Distància de seguretat entre les persones quan no es porti la màscara posada.

– Sentit comú en tot moment.