PIRINEXUS (etapa 5) : Girona-Flaçà per les vies verdes

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte 21 d’octubre de 2023

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

Aquest mes seguim i tanquem el petit cicle de sortides en bicicleta que ens ha portat a recórrer la ruta Pirinexus, una volta de més de 300 km que, aprofitant les vies verdes i els camins rurals de les comarques de Girona i de la Catalunya nord, ens ha permès anar del Ripollès al Vallespir, visitant l’Alt i el Baix Empordà, el Gironès i la Garrotxa. Una ruta molt completa amb què hem pedalat per les nostres contrades al llarg de la segona meitat del 2023.

Podeu consultar la informació d’aquesta ruta a: https://www.viesverdes.cat/pirinexus/

Etapes previstes:

  • Juny 2023: Ripoll-Girona
  • Juliol 2023 (cap de setmana sencer): Ripoll – coll d’Ares – Prats de Molló – Ceret – Figueres
  • Setembre 2023: Figueres-Flaçà
  • Octubre 2023: Girona-Sant Feliu de Guíxols-Palamós-Palafrugell-Flaçà

L’itinerari previst comença a Girona. Sortirem de la ciutat pel camí  de l’Onyar per anar a buscar la via verda del Carrilet, que ens portarà fins a Sant Feliu de Guíxols. Anirem passant pels diversos pobles que recorria aquest antic traçat ferroviari fins arribar al mar. Continuarem per carrils bici vers S’Agaró, Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge. Arribarem a Palamós i anirem a buscar la via verda del Tren Petit, que ens durà fins a Palafrugell. Encararem la part final de la ruta transitant pels camins pedalables del Baix Empordà, passant per les poblacions de Torrent, Sant Feliu de Boada, la Bisbal, Corçà, Púbol, La Pera i, finalment, Flaçà, on donarem per acabada la nostra ruta.

Uns 90 km aproximadament, amb un desnivell descendent la primera part, fins a Sant Feliu, una part força plana arran de costa i el final amb una mica més d’ascendent. Tota la ruta transcorre per camins i pistes molt rodadors i fàcils de seguir.

Podeu consultar el track de la sortida al següent enllaç:

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=7081220 (el track va de Girona a Palafrugell, l’última part no la tenim gravada).

*  Lloc i hora de sortida: a l’estació de la RENFE de Terrassa a les 06:20h. El tren surt a les 06.30 hores (destinació Vilafranca). Baixarem a Montcada i Reixac-Manresa i canviarem de tren, a la R2, que surt a les 07:21 amb destinació Sant Celoni. Baixarem a Sant Celoni a les 07:58 i esperarem el tren que va a Girona, que passa  a les 08:33 i que ens deixarà a Figueres a les 09:07h, moment en què començarem a pedalar.

També hi ha l’opció de desplaçar-se en cotxe fins a Flaçà, aparcar allà (així ja el tenim per quan arribem) i agafar el tren fins a Girona. En aquest cas, el tren passa per Flaçà a les 08:35 i ens deixa a Girona a les 08:49h.

* Tornada: en tren des de l’estació de Flaçà, a última hora de la tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar i alguna cosa per picar. També cal portar el dinar. Procurarem parar en algun lloc per fer la beguda que acompanyi el dinar. Porteu llums també per si es fa tard a la tarda.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada. Vàlid l’abonament recurrent regional si el teniu.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 20 d’octubre) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han de anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per recórrer els territoris de la Pirinexus.