PUJADA AL CASTELL DE BURRIAC DES DE CABRERA DE MAR

Dimecres, 11 de Març 2015

Us hem preparat una bonica sortida de tot el dia pels voltants de Cabrera de Mar que ens ofereix el premi d ́unes magnífiques vistes del castell des de tots costats.

La muntanya de Burriac, amb les runes del seu castell al cim, configura, junt amb el Montcabrer, l’inconfusible skyline del poble de Cabrera.

La seva alçada (401 metres) i emplaçament el fan un punt immillorable de guaita i control d’un extens territori, amb un domini visual sobre la vall de Cabrera i part de la comarca del Maresme, així com de la riera d’Argentona i el coll de Parpers, important via de comunicació entre la costa i l’interior.

Per això, els ibers i, més tard, els romans van utilitzar el seu cim com a lloc de guaita.

L’itinerari que farem serà: Cabrera de Mar, Castell de Burriac, Creu de l ́Abeia, Turó del infern, Creu de Montcabrer i tornada cap a Cabrera.

Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos de Terrassa, a 2/4 de 8 del matí.

Sortida i viatge en autocar fins a Cabrera de Mar. Arribada als voltants de 2/4 de 9 i esmorzar. Inici de la caminada als voltants de les 9.

Llargada de la caminada: uns 10 Km.

Desnivell acumulat: uns 400 metres

Duració de la caminada: unes 3 1/2 hores

Grau de dificultat: mitjana

En arribant a Cabrera, l’autocar ens portarà fins al restaurant on es podrà dinar de sarró o de restaurant, el que més convingui a cada participant.

Tornada cap a Terrassa a partir de les 5 de la tarda.

Arribada: al voltant de les 6 de la tarda.

Vocal: Jordi Posas.

Notes

-Pressupost: autocar: socis 13 € / no socis 16 € + dinar de restaurant 15 € -amb cafè inclòs.

-Cal fer la inscripció abans de les 21 hores del dilluns 9 de març, al 639.226.343 (només us podem atendre de 19 a 21 hores).

-Places limitades a 40, que es la capacitat màxima de l’autocar contractat. Es tancarà la    inscripció el 9 de Març. Si es produeix una baixa més tard d ́aquesta data s’haurà de pagar igualment el cost de l’autocar.

-Des de la vocalia de Veterans d’Excursionistes.cat no podem garantir l’exactitud dels horaris d’arribada de les excursions ja que per causes alienes a la nostra voluntat aquests poden patir canvis de darrera hora-