PUJADA AL TURÓ DE TAGAMANENT DES DEL FIGARÓ

Dimecres, 18 de febrer

Us hem preparat una bonica sortida de tota la jornada pels voltants del Montseny, que ens ofereix el premi d’unes magnífiques vistes de tot el Vallès, el Montseny i fins i tot el Pirineu. Al cim del Tagamanent es troba el castell i l’ermita de Tagamanent. El castell s’esmenta per primera vegada l’any 945 en el fons històric de l’Arxiu Capitular de Vic, mentre que l’església de Santa Maria de Tagamanent se cita per primer cop l’any 993, i pertanyia als vescomtes d’Osona. Actualment és propietari la Diputació de Barcelona.

L’itinerari previst es: El Figaró, Sant Pere, La Rectoria (Centre de Natura), Vallcarquera, Bosc del Bellver, Serra de les Sapines, Bellver, Collet de Sant Marti, Turó de Tagamanent, Església de Santa Maria, Collet de la Creu de Can Coll, Can Coll, Can Planes, Vallcarquera i arribada de retorn al Figaró.

Lloc i hora de sortida de Terrassa: estació d’autobusos de Terrassa, a les 7 del matí.

Sortida de Terrassa i viatge en autocar fins al Figaró. Arribada als voltants de 1/4 de 9 i esmorzar en un bar de carretera. Inici de la caminada als voltants de 3/4 de 9.

Llargada de la caminada: 16 Km. Desnivell positiu: 200 m. Desnivell de baixada: 200 m. Duració de la caminada: 4-5 hores. Grau de dificultat: Mitjana-alta (degut al desnivell i la llargada)

En arribant al Figaró, l’autocar ens portará fins a la veïna vila de Aiguafreda on es podrà dinar de sarró o de restaurant, el que més convingui a cada participant.

Tornada cap a Terrassa a partir de les 5 de la tarda.

Arribada: al voltant de les 6 de la tarda.

Vocal: Jordi Posas.

 

Notes:

– Pressupost: autocar: socis 13 € / no socis 16 € + dinar de restaurant 14 € -amb cafè inclòs.

– Cal fer la inscripció abans de les 21 hores del dilluns 15 de febrer, al 639.226.343 (només us podem atendre de 19 a 21 hores).

– Places limitades a 40, que es la capacitat màxima de l’autocar contractat. Es tancarà la inscripció el dilluns 16 de febrer. Si es produeix una baixa més tard d’aquesta data s’haurà de pagar igualment el cost del autocar.

– Des de la Vocalia de Veterans d’Excursionistes.cat no podem garantir l’exactitud dels horaris d’arribada de les excursions ja que per causes alienes a la nostra voluntat aquests poden patir canvis de darrera hora.