Ribes-Ripoll per Bruguera i Ogassa

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 15 de juny de 2019

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a l’exterior de l’estació de Ribes. Pedalarem, en ascens, per carreteres locals poc transitades i camins encimentats que ens permetran descobrir indrets ben propers a les muntanyes del Pirineu oriental. Seguidament baixarem cap Sant Martí d’Ogassa i Ogassa, on prendrem el camí de la via verda del gerro i el carbó que en durà cap a Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Uns 40 km, molt diferenciats entre el principi, on hi ha molta pujada i el final, amb baixada còmode i intensa.

Trobareu la ruta aquí: https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/ribesripollrutaferroogassacolldejoubrugueraribes-8041366

*  Lloc i hora de sortida: a l’estació de la RENFE de Terrassa a les 07.30h. El tren surt a les 07.37 hores. Baixarem a Montcada i Bifurcació i canviarem de tren per agafar el que es dirigeix a Ribes i que passa a les 08.10. Arribarem a Ribes de Freser a les 10.13 h. Farem el cafè i començarem la sortida.

* Tornada: en tren des de Ripoll al llarg de la tarda. Qui vulgui pot pujar en cotxe fins a Ripoll i esperar el tren fins a Ribes. A la tornada, ja tindrà el cotxe a Ripoll a punt per tornar a casa.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, alguna cosa per picar i dinar. Pararem en algun lloc adequat per fer la beguda que acompanyi el dinar.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 13 de juny) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han de anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per conèixer les contrades del Ripollès.