ROMÀNIC AL VALLÈS XV & CAMÍ RAL de ST. LLORENÇ SAVALL A MONTSERRAT

VOCALIA D’HISTÒRIA

Diumenge, 13 de març de 2016

(XV) TORROTA DE L’OBAC – L’OBAC VELL – TORROTA DE VACARISSES

 

Sortida  nº 15 del cicle d’excursions adreçat a donar a conèixer els elements arquitectònics romànics existents al Vallès Occidental. Aquesta excursió va ser inicialment prevista pel passat 20 de desembre, no va ser possible fer-la integrament. Ara la tornem a programar.

Tenim previst visitar la Torrota de l’Obac, situada al municipi de Terrassa, i l’Obac Vell i la Torrota de Vacarisses al municipi de Vacarisses.

En aquesta ocasió coincideix amb la sortida nº 12 del cicle “Els Camins Rals del Massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac”, que te previst seguir un tram del traçat de l’antic Camí Ral de Sant Llorenç Savall a Montserrat.

ELS CAMINS RALS DEL MASSÍS DE SANT LLORENÇ DEL MUNT I L’OBAC

(XII) CAMÍ RAL DE SANT LLORENÇ SAVALL A MONTSERRAT ( tram des del Coll d’Estenalles a Vacarisses)

 

Excursió nº 12 per seguir bona part del traçat de l’antic Camí Ral de Sant Llorenç Savall a Montserrat. En aquesta ocasió coincideix amb la sortida nº 15 del cicle Romànic al Vallès Occidental.

 

Itinerari previst: Coll d’Estenalles, La Mata, ermita de Sant Jaume de la Mata, coll de Garganta, carena de la Castanyera, coll de Boix, coll de Tanca, coll de Tres Creus o de la Pola, coll del Daví, pou de glaç, Torrota de l’Obac, Turó de la Mamella, Alts de la Pepa, l’Obac Vell, ermita de Sant Antoni de l’Obac Vell, Coll de la Bassa de Fontanelles, la Casa de la Pastora, L’Obac, Sant Antoni de l’Obac, l’Alzina Teresa, Les Vendranes, torrent del Teix, torrent del Lleonard, El Lleonard, Pla dels Ginebrers, la Torrota de Vacarisses, Cementiri de Vacarisses, l’Alzina del Blasi, torrent del Sellerès, i arribada a l’estació RENFE de Vacarisses. Uns 15 km aprox.

 

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: estació d’autobusos, a les 8:15 del matí (sortida bus a les 8:30).

* Tornada: a llarg de la tarda.

* Vocals: Isidre Isern, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost dels bitllets d’anada i tornada: uns 4 € aprox. + 1 € llibretó

* Cal portar l’esmorzar i el dinar.
* El desplaçament d’anada es farà en bus de Terrassa a Coll d’Estenalles. De Coll d’Estenalles a Vacarisses a peu. I de Vacarisses a Terrassa, en tren.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 10 de març de 2016.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).

* NOTA MOLT IMPORTANT. Per motius de capacitat del bus de línia de Terrassa a Coll d’Estenalles, tancarem la inscripció en arribar a 30 participants.