SORTIDA DE TOT EL DIA PELS VOLTANTS DEL PEDRAFORCA

Vocalía de veterans

30 de Octubre del 2019

Descripcio de la sortida

Ruta circular al voltant del Pedraforca. Fent una volta de 360º al massís, l’itinerari ens permet conèixer tots els vessants d’aquesta muntanya emblemàtica de Catalunya. La ruta surt de Gósol pel camí de la Cerdanya fins al Collell, divisòria d’aigües entre el Segre i el Llobregat i pas natural del massís del Pedraforca a la serra del Cadí. Després davalla cap al refugi Lluís Estasen, amb impressionants vistes de la cara N del Pedraforca, i continua cap al vessant E passant per sota de la tartera de Saldes. Torna a pujar cap a coll de Jou pel camí dels Miners, sota la impressionant paret calcària de la cara S i, finalment, retorna al punt d’inici a Gósol. Es tracta d’un itinerari sense dificultats tècniques i fàcil de seguir -està ben senyalitzat com a PR-C 127-, la dificultat únicament ve donada per la distància i el desnivell a superar.

Aquest itinerari circular ens permet conèixer la muntanya del Pedraforca (2.516m) pels seus quatre costats, ben diferents entre ells. El Pedraforca està situat entre els termes municipals de Saldes i Gósol, al nord-oest del Berguedà i dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Limita al nord amb la serra del Cadí, al sud amb la serra d’Ensija i a l’oest amb la serra del Verd. Aquesta muntanya de silueta inconfusible atrau excursionistes i escaladors.

Està previst fer una caminada circular més curta de uns 10 km.  pels que no tinguin ganes de caminar tant.

Notes

Vocal:

Antonio Hernández.

Llargada de la caminada :16,86 km

Temps de la caminada: unes 5 hores i mitja (sense comptar parades)

Desnivell à vencer: 642 m de pujada i 642 m de baixada

Desplaçament en autocar.

 Sortida a les 7 del matí des de la parada d’autobusos de Terrassa.

Pressupost: Autocar socis 15 €. No socis 20 €.    Dinar de restaurant (opcional )   15 €.

Cal fer la inscripció entre els dies 20 i el 28 de Octubre de 2019. La inscripció es pot fer trucant  per teléfon (només de 19 a 21 h) o millor  via WhatsApp o per correu electrònic al Joan Miquel (mòvil 696.962.440) Podeu també utilitzar el correu electrònic: joanaznal@telefonica.net). Si utilitzeu el WhatsApp, escriviu el vostre nom i cognom en el missatge.

Cal portar roba i calçat adequat, pals per caminar (opcional, peró molt recomanable), beguda i un bon esmorzar. Tanmateix, recomanen disposar del Carnet Federatiu de la FEEC de l’any en curs.