Sortida als 7 Gorgs de Campdevànol

SORTIDA DE MARXA NÒRDICA ALS 7 GORGS DE CAMPDEVÀNOL

Diumenge, 25 d’octubre de 2015

Excursió organitzada per T-MARXA NÒRDICA TERRASSA des d’Excursionistes.cat

Cal confirmar assistència al dinar abans del divendres 16/10/2015 en el correu  t-marxanordicaterrassa@hotmail.com

 

Itinerari: Al arribar a Campdevànol agafar direcció Gombrem passat el pas a nivell del tren hi ha un aparcament de terra a la Esquerra. ( Carrer del Camí de la Creu).

Matí :
Recorregut : 17km. Seguirem Marques Grogues – Grogues i blanques.
Campdevànol-Camí Ral i Ramader- Area lleure Font del Carol i seguirem la pista asfaltada fins als gorgs. Gorgs del Torrent de la Cabana: *Gorg de la Cabana,*Gorg de la Tosca,*Gorg de l’Olla, *Gorg de la Bauma,*Gorg del Forat,*Gorg Petit Colomer,*Gorg del Colomer. Retornarem pel Pr –C 26 fins a l’àrea de lleure Font de Carol.
Opció 13km sortint de la Font de Carol. (Pàrking de Pagament 10Euros/cotxe).

Distància : 13 km.-17 Km.
Nivell de dificultat : Mitja- Alt
Ruta : Circular.Després ens traslladarem a Campdevànol a dinar al restaurant Ca la Paquita.
Menu: 14 Euros / persona.
Hi haurà:
– 2 Primers plats a escollir.
– 2 Segons plats a escollir.
– Postre, Pa i beguda.
Tarda:
Després de dinar hi ha l´opció de anar a visitar el santuari de Montgrony. Ens traslladarem en cotxes. Visita Gratuita.
Santuari de Montgrony: Situat a 1.408 mt. d’altitud, va ser reformat durant l’any 2001. Gaudireu d’ unes fabuloses vistes de tota la vall amb un encant especial.És el lloc on va néixer la llegenda del Comte Arnau.
Església Sta.Maria de Montgrony: S’hi venera una imatge de la Mare de Déu, bruna, verge trobada, refeta en gran part després que un incendi casual, el 1892, destruís l’antiga, segurament del principi del segle XIII, que probablement havia ja estat venerada a l’església de Sant Pere. Diu la tradició que la imatge original fou trobada per una parella de bous a prop d’una font, i al costat d’una campana. La imatge fou portada al castell del senyor feudal, però va desaparèixer miraculosament i va ser trobada en una balma de la cinglera, que és on hi ha el santuari.
Església St.Pere: L’església de Sant Pere, que és l’edifici més antic, apareix documentada l’any 899. El 906 feia funcions de parròquia i el 920 ja estava dedicada a Sant Pere. Es un edifici d’una sola nau, amb tres absis. La porta, que s’obre a la paret sud, conserva part de les tiges i volutes de forja romànica, i és protegida amb un porxo de mig punt de construcció una mica més moderna. L’absis central és més gran que els dos laterals. A la part exterior estan decorats amb lesenes i arcuacions cegues. A l’interior són llisos. La nau, de volta de canó, és reforçada per un arc toral que es recolza en dos pilars adossats als murs laterals. El campanar, que reposa sobre el mur sud, és d’espadanya. A l’interior hi havia dos laterals d’altar de fusta pintats amb les figures de Sant Pau i Sant Pere.

Lloc i hora de sortida: Els de Terrassa i rodalies ens trobem a les 06:30h als Mossos d’Esquadra.
Punt de trobada : Campdevànol
Hora trobada: 8h15’
Hora de sortida : 8h30’

Material necessari: pals de marxa nòrdica (disposem de lloguer), roba i calçat apropiat per caminar per la muntanya, esmorzar  i beguda.

Vocals: Imma Molina i Pep Cuadra

Ni els organitzadors ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.