(VI) EL PALA DE TORROELLA – SÚRIA – CALLÚS

VOCALIA D’HISTÒRIA

RUTA DEL CARDENER
(Solsonès – Bages)

Diumenge, 1 de desembre de 2019

6a. etapa d’aquest cicle que té com a fil conductor el Cardener, el qual seguirem des del naixement fins a la seva confluència amb el Llobregat, després de recórrer prop de 125 km.

En aquesta ocasió visitarem -entre altres elements d’interès- els nuclis històrics de Súria i Callús. En gran part del traçat seguirem el Camí Ral de Súria a Manresa.

Itinerari previst: El Palà de Torroella, església parroquial de Sant Llorenç, Gibergues, Gibergues de Dalt, torrent de la Font del Llop, estela-menhir, Serrat de Pujadors, Necròpoli de Can Banyes, can Sivilla, Camí de la Sal, riera d’Hortons, Cal Trist, Mig Món, entrem a Súria pel carrer de Sant Jaume i el Portal de Cardona, Poble Vell, castell de Súria, església de la Mare de Déu, del Roser, Plaça Major, Pont de Salipota, església parroquial de Sant Cristòfol, Ca l’Abadal, Canal de Reguant, Pont de Reguant sobre el Cardener, Reguant, Capella de Sant Ignasi, Creu de Perpinyà, Torre de la Pobla, Molí de la Pobla, Resclosa d’Antius, la Pobla (ruïnes), Camí Ral de Súria a Manresa, Antius, Fàbrica d’Antius, l’Hostal Nou, Barraca del Camí de la Sal, Tines dels Manxons, els Manxons, Pont de la Carretera sobre el Cardener,  entrem de Callús (església parroquial de Sant Sadurní). Uns 14 km aprox. Dificultat Baixa.

* Lloc i hora de sortida: A) 7:00 Camp de futbol (avinguda de l’Abat Marcet).

  1. B) 7:10 Rambla d’Ègara, 11 (davant Mercadona).
    * Tornada: a darrera de la tarda

* Vocals: Isidre Isern, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 €
* Cal portar l’esmorzar i dinar.
* El desplaçament d’anada i de tornada es farà en autocar de 40 places.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 28 de novembre -o abans en cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).