Vimbodí – Reus

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte 29 de juny de 2024

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a Vimbodí. Sortirem del poble per la carretera local de Vallclara i ben aviat ens desviarem en direcció el nucli de Riudabella, que passarem pel costat. Agafarem la carretera local que ressegueix el barranc del Tillar i, en ascens, arribarem a Prades. Tot seguit anirem a buscar el camí de Castellots i, tot carenejant, ens acostarem al nucli de Siurana. Baixarem un tros per la carretera i ben aviat prendrem un camí que ens conduirà a la riba del riu homònim. Les seves aigües cristal·lines no ens deixaran indiferents i ens convidaran a fer un bany per mitigar la calor. Continuarem pel camí que voreja el pantà de Siurana fins a la presa, on agafarem la carretera local asfaltada que ens pujarà a Arbolí. Des d’aquí, seguirem per carretera fins al coll d’Alforja, on prendrem de nou una pista de terra en bon estat que ens portarà cap al poble d’Alforja. Des d’aquí, resseguirem la riera del mateix nom i arribarem a les Borges del Camp. Per camins entre camps de cultiu i arbres fruiters arribarem a Reus, on donarem per finalitzada la nostra ruta.

La ruta és de 82 km i transcorre per carreteres locals ben asfaltades, pistes de terra amples i algun tram petit de camí més pedregós. El desnivell positiu és d’uns 1500 metres al llarg de tot el recorregut, la part més pronunciada a la primera meitat del camí.

Podeu consultar la ruta al següent enllaç de wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/vimbodi-prades-siurana-alforja-reus-148093051

Lloc i hora de sortida: en aquesta ocasió, hi ha dues maneres de desplaçar-se:

OPCIÓ 1: fer tot el desplaçament en tren. Si escolliu aquesta opció, el tren que ens deixa a Vimbodí surt a les 07.06 h. de Barcelona-Sants. No n’hi ha cap altre, cal ser molt puntuals. Per arribar fins a Sants es pot agafar la Renfe, però és més recomanable i fiable agafar els FGC des de Terrassa fins a Sarrià i baixar pedalant fins a Sants.

OPCIÓ 2: anar en cotxe fins a Reus (punt final de la sortida) i agafar el tren allà fins a Vimbodí. En aquest cas, el tren surt a les 08.00 h de Reus. No n’hi ha cap altre, cal ser molt puntuals.

Ens qualsevol dels casos, l’arribada prevista a Vimbodí és a les 09.30 aproximadament, per començar a pedalar.

* Tornada: en tren des de Reus (l’últim és  a les 21.22h) o en cotxes particulars (si heu escollit aquesta opció).

* Material necessari: bicicleta, casc, alguna cosa per picar, esmorzar (pararem a fer el cafè) i dinar. En aquesta ocasió NO pararem en cap bar per dinar, així que cal que us porteu el dinar. Agafeu també banyador i tovallola per si us voleu banyar al riu Siurana.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada i despeses de benzina si aneu en cotxe.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 28 de juny) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges que ens ofereix la zona.