Visita al Barri de Sant Andreu

BARCELONA BARRI A BARRI

 

DISSABTE 10 D´OCTUBRE 2015

ITINERARI PER SANT ANDREU .- 1.- RENFE SANT ANDREU COMTAL .- Plaça de l´Estació s/nº .- 2 .- PLAÇA DE L´ESTACIÓ .- 3 .- CLINICA SANT JORDI .- 4 .- CARRER DEL PONT .- 5 .- SANT ANDREU DEL PALOMAR .- 6 .- ANTIGA BIBLIOTECA PÚBLICA .- 7 .- CASA DE LA VILA .- 8 .- CAN FABRA .- 9 .- FABRA I COATS .- 10 .- CA L´ALSINA .- 11 .- PLACETA DE RUBÉN DARÍO .- 12 .- GRAN DE SANT ANDREU .- 13 .- PLAÇA DEL MERCADAL .- 14 .- CASINO DE PROGRÉS .- 15 .- CA N´ESTRUC .- 16 .- CAN BARBOSA .- 17 .- CASA VIDAL .- 18 .- BAR VERSALLES .- 19 .- EL SIGLO .- 20 .- PLAÇA DEL COMERÇ

COST D´AQUESTA SORTIDA: EL PREU DELS BILLETS de tren i metro + el dinar els que opteu per quedar-vos.
Ho farem al Bar-Restaurant Versalles del carrer Gran de Sant Andreu, 255
Preu del menú = 19 € Iva inclós.

SANT ANDREU
Barri amb una forta personalitat, conservada fins i tot en els temps més febrils de l´especulació, Sant Andreu destaca per la rica vida associativa i per un equilibri atractiu entre el vell poble que tan bé va saber reflectir el seu historiador, mossèn Joan Clapés, i el barri modern que intenta no limitar-se a un perfil de ciment.

El vell nucli urbà de Sant Andreu congregat al voltant de la parròquia .- avui mil·lenària .- configura, en un radi extens, una espessa trama de carrers estrets .- sinuosos les que van respectar els antics camins, rectilínies les de nova planta .- homogèniament enribetades d’habitatges baixes, de gran simplicitat constructiva però que guarden, geloses, pati o jardinet interior. Només excepcionalment, com en els carrers Malats o Virgili, el pati perd la seva intimitat per traslladar-se al costat oposat, entre façana i vorera. Curiosament, el modern replantejament urbanístic no ha fet sinó respectar .- recalcándolo encara més .- el caràcter de poble antic i humil però amb personalitat. En efecte, la nova zona de vianants .- plaça del Comerç, Orfila, Ramon Riera i de l’Estació .- i els nous jardins del Rec, els de Joan Torras i Peixalet respiren més que mai l’aire del Sant Andreu històric. I les placetes dels voltants: la de les Palmeres, la més còmoda, i les de Nadal, Marià Brossa i Xandri, reduïdes ia l’ombra de vells plàtans, semblen detingudes en el temps.

ELS JARDINS D´ELX
En contraposició, els passejos i jardins de barri de les zones recentment urbanitzades
llueixen, més espaioses gran diversitat de plantacions: a Navas, la plaça de Ferran
Reyes, frecuentadísima; a la Sagrera, la de l’Assemblea de Catalunya (la popular plaça de les rates), els jardins d’Elx, gairebé un palmerar, i la moderníssima del General Moragues: al Bon Pastor, el obac i amable passeig de Sant Adrià , contigu a l’actual plaça de Mossèn Joan Cortinas, figura per tots estimada i respectada. I finalment en el Congrés, la plaça central del mateix nom i la del Cardenal Cocognani, única sota la floració de tipuanes, tenyida a l’estiu d’un groc intens

Horaris de RENFE
Terrassa .-       Sant Andreu Arenal (Fabra i Puig)                     09,14
Terrassa Est .- Sant Andreu Arenal (Fabra i Puig)                     09,17

A les 10,30 trobada a la sortida del METRO SANT ANDREU amb els companys/es de BCN

Responsable: Josep Lluis Moya

Inscripcions: mjoseplluis@yahoo.es donant el nom ,cognoms i, nº de Telef indicant si venide Terrassa o de BCN máxim fins el dijous 8 d´Octubre.

També em heu de dir quants us quedeu a dinar per fer la reserva de taula.

Estacions de la linea 1 del metro