Volta a la plana cerdana pel camí de Sant Jaume

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 25 de novembre de 2017

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

Començarem el nostre itinerari a Puigcerdà. Des d’aquesta població, sortirem en direcció oest, sempre vers la serra del Cadí. Passarem pel pont de Sant Martí i Bolvir per anar a trobar el camí de Sant Jaume que voreja el riu Segre. Pel costat del Santuari de Quadres, arribarem a l’estret d’Isòvol, el qual sobrepassarem per un corriol entretingut i molt bonic. A la sortida ens arribarem fins a Bellver de Cerdanya, amb un nucli antic molt interessant. Tornarem cap a la capital cerdana a través de Baltarga i recorrerem els camins que enllacen els pobles de Sansor, Sanavastre i Soriguerola. Creuarem el pont del  Soler, d’origen romà, i encararem el tram final de la sortida per una pista asfaltada molt còmode. Uns 40 km, generalment planers, tot i que hi ha alguna pujada a la zona de Baltarga.

Podeu consultar el track de la sortida:

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=19446628

* Lloc i hora de sortida: Estació de Renfe de Terrassa a les 6.25 hores, el tren surt a les 6.37 h. Baixarem a l’estació de Sant Andreu Arenal i allà canviarem de via per agafar el tren que passa a les 7.20 i que arriba a Puigcerdà i la Tor de Querol (final del trajecte) a les 10.07 h.

Al ser una ruta circular i llunyana, es recomana el transport en cotxes particulars fins a Puigcerdà. En tal cas, cal ser a Puigcerdà a les 09.30 hores, per esmorzar i començar a pedalar quan arribin els que vagin en tren. És important ser puntuals.

* Tornada: al llarg de la tarda des de l’estació de Puigcerdà. Intentarem agafar el tren de les 16.59 h.

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: transport d’anada i tornada des de Puigcerdà. Us sortirà a compte si compreu un abonament de 10 viatges i el compartiu en grups de 5 persones (ja que així tindreu bitllet per anar i tornar).

* És obligatori fer la inscripció (fins el 23 de novembre) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per conèixer la plana cerdana en plena tardor.