(XIII) CASTELL DE BURRIAC – TORRE LLAUDER (Mataró)

VOCALIA DE CULTURA

Dissabte, 10 de juny de 2017

Us proposem una sortida pel Maresme amb la finalitat de visitar 2 elements arquitectònics prou interessants. El primer serà el Castell medieval de Burriac, el qual per la seva situació -és molt visible des de bona part del Maresme central-, ha estat un punt immillorable de guaita i control del territori al llarg de a història. Ja els ibers i després els romans van utilitzar el seu cim com a lloc de guaita. Uns 8 km a peu (anada i tornada).

El segon consisteix en visitar el jaciment arqueològic d’època romana de la Torre Llauder (Mataró). Es conserva una part de la zona residencial de la vil·la, amb diverses estances distribuïdes entorn d’un atri. Va ser edificada al segle I d.C en els terrenys on hi havia hagut una cella vinaria, i va ser habitada fins al segle V. Pren el seu nom d’una casa pairal fortificada del segle XVII construïda al voltant d’una torre de defensa del segle XVI, la Torre Llauder, als terrenys de la qual es va documentar l’existència de restes arqueològiques ja des del segle XVII. La primera excavació duta a terme amb metodologia arqueològica, efectuada per Marià Ribas l’any 1961, ja va posar en relleu el valor dels rics mosaics que conservava.

Nota. Un cop finalitzada la visita a la Torre Llauder, i aprofitant la proximitat de la platja, després de dinar tindrem la possibilitat de banyar-nos.

* Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos de Terrassa, a les 7:00.
* Tornada: a darrera hora de la tarda.

* Vocals: Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost 12 €
* Cal portar l’esmorzar i dinar.
* El desplaçament d’anada i de tornada es farà en vehicles particulars.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 8 de juny –o abans en cas d’exhaurir-se les places del vehicles particulars-.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).

 ………………………….