(XVI) CAN NEGRE – ITINERARI MODERNISTA JUJOL (Sant Joan Despí / Baix Llobregat)

VOCALIA DE CULTURA

Diumenge, 30 de desembre de 2017

Per acomiadar l’any us proposem una interessant sortida per conèixer Can Negre i com a complement l’Itinerari modernista Jujol, per Sant Joan Despí (Baix Llobregat).


– Can Negre
(Centre Jujol), es una antiga masia del segle XVII propietat de l’advocat Pere Negre i Jover, que encarrega la reforma el 1914, quan veu la Torre de la Creu que Jujol construeix per a la seva tieta. Vol adequar-la a la seva nova funció d’estiueig. Jujol combina, seguint l’esperit modernista, tècniques tradicionals com l’esgrafiat i la forja, amb noves propostes realitzades amb materials menys convencionals, com el trencadís que cobreix la carrossa, com es denomina el balcó-terrassa d’aquest edifici, una autèntica joia de l’arquitectura i un plaer per als sentits. Les seves formes arrodonides a la façana, les finestres, la decoració, els colors… o el meravellós retaule.

El Centre Jujol – Can Negre organitza periòdicament diversos itineraris d’interès cultural per la ciutat. L’objectiu és donar a conèixer el patrimoni de Sant Joan Despí i, especialment, l’obra de Josep Maria Jujol.

Itinerari modernista Jujol és una visita guiada per Sant Joan Despí per conèixer l’obra modernista de Josep Maria Jujol i descobrir el sentit religiós de les seves obres, l’art del reciclatge, el seu gust pel color, la volatilitat dels ferros, etc.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: estació RENFE, a les 8:00 (sortida tren a les 8:15).
* Tornada: Opcional / a dinar a casa.

* Vocals: Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: 12 € aprox. (inclou desplaçament d’anada, entrada a Can Negre i a l’Itinerari Modernista Jujol i llibretó)
* Cal portar l’esmorzar.

* El desplaçament d’anada es farà en tren.

* Data límit per fer les inscripcions: dimecres 27 de desembre.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).