14a Etapa: SANT GRAU D’ARDENYA – LLORET DE MAR

VOCALIA SENDERS 2008

ELS CAMINS DE LA MEDITERRÀNIA 2022

PORTBOU – LES CASES D’ALCANAR

Dissabte, 25 de novembre de 2023

Nova etapa del nostre projecte que està adreçat a conèixer tot el litoral català. En aquesta ocasió començarem pel camí de Sant Grau, una ruta històrica que encara mostra part de l’antic empedrat i que, tot seguint-la, ens portarà a Tossa. Un cop passada, en els primers trams anirem guanyant alçada deixant endarrere el Castell de Tossa, que sense cap mena de dubte, ens ofereix una de les vistes més interessants de la jornada. Cal destacar que La Vila Vella de Tossa de Mar representa l’únic recinte emmurallat d’una població costera a Catalunya i un dels pocs de la Mediterrània. La seva construcció es remunta al segle XII, però la forma actual és fruit de la reconstrucció feta a finals del segle XIV; a l’any 1931 va ser declarat Monument Artístic Nacional. Després de Tossa, el camí va fent per sobre del nivell del mar fins arribar a Cala Canyelles, en aquest punt tornarem a allunyar-nos de la costa per retrobar-la de nou a Cala dels Trons i així continuarem fins arribar a Lloret de Mar, final de la nostra etapa.

Itinerari previst:

Sant Grau d’Ardenya, Sant Grau, El federal, Creu de Fusta, Mare de Déu de Gràcia, Pins del Bisbe, Coll del Sastre, Can Martí, Tossa de Mar, Torre dels Moros, restaurada any 97, i vista de Tossa i del Cap de la Badia, Suros del Santos, Els Cars, Repetidor de TV, Xalet Vermell, Carretera GE-682 a Lloret de Mar, Dipòsit d’aigua, Urbanització mig abandonada, Cala Morisca, Can Juncadella, Cala Canyelles, Escales del carrer de França, Plaça del restaurant, Urbanització de La Llevantina, Urbanització de Cala Tortuga, Urbanització  Cala Mongoda, Carrer Costa del Llevant, Camí de Ronda, Cala  els Trons, Sa Caleta i Lloret de Mar.

Distància: 20 km, aproximadament

Dificultat: Mitjana

Vocals: Núria Arnan, Isidre Isern, Ramon Aranda i Antònia Roman.

Sortida:

06:50h davant del camp  futbol del Terrassa.                           

07:00h davant del Mercadona de la Rambla.

Import de l’autocar: socis 17 euros / no socis 20 euros.

Inscripcions: al telèfon 649 425 011 (vespres) i al WhatsApp del grup, abans del 18 de novembre.

Notes:

– El desplaçament es farà en un vehicle de 60 places.

– En el cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

– Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de pagar l’import de la seva plaça d’autocar.

– L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada.

– El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies.