19.1a etapa : LLABERIA – TIVISSA

VOCALIA  DE  SENDERS  DES  DE  2008

CAMINS  DEL  SENDER  DE  GRAN  RECORREGUT  DE  CATALUNYA  GR 7 – I  EL GR 171

(LA  SEU   D’URGELL  –  REFUGI  DE  CARO)

Dissabte, dia 28 de gener

Degut a la pluges caigudes en aquestes poblacions, no varem poguer fer lamentablement aquest tros de camí, del GR 7, que va des de Llaberia fins al poblet de Tivissa i que a bé per l’organització la varen ajornar; mes avui tenim el plaer de comunica-vos que si el temps fa treva, la puguem tornar a incloure-la degut a lo bonic que es, a més, com a paisatge.

L’etapa o el tram que sens dubte tenim previst de fer en aquesta ocasió, qui ho sap si serà una de les que ens en recordarem per la seva tradició quasi firal per tenir fets els deliciosos i gustosos «pastissets de Tivissa», amb el seu inigualable ingredient que es lo del cabell d’àngel i posats a dins una capsa expressa per els pastissets de mitja dotzena o una dotzena. (no se quants en fan posar). Ja fa uns quants anys quan arribaven a Tivissa en compràvem, però en aquell temps passat ens se’ls posaven com si ara fossin a granel embolicat per una grossa fulla de paper de diari del dia o dies anteriors; això era quan acabarem la caminada, al costat de l’autocar, però si era camí de pas i acabàvem  al poble de Rasquera aleshores els comprarem  allà, en una tendeta que quasi li faltava llums o qui sap, tenien bombetes de 10 o 15 W, potser lo que hi faltava eren unes bombetes amb més potència, però així tal qual us comento aquella velleta i més sense el marit mort feia uns poquets anys, però, amb unes ganes de vendre pastissets, ens els posava per emportar i més d’un se’ls menjava per no haver de portar-los a casa, (això passava quan eren varis germans esperant a casa). Actualment ja fa uns quants mesos o anys que no hi he estat per aquest llogarret, encara que fos només de visita, i no us puc assegurar com trobarem aquella famosa botigueta, (no la botiguera) en aquest poble de Rasquera.

Axó son els vells records un xic llunyans de quan vaig fer el pas per aquests poblets, clar està fa un munt d’anys, quant encara caminava, pels entorns que ara tots vosaltres esteu fent i nosaltres us els mostrem per primera vegada . . .  Mes que serà el que no us he dit? Bé serà qüestió d’esmerar-se! Teniu raó, us haig de donar les noves referències, o sinó més informació per on passem;  doncs tornem endarrere i ens situem a la comarca del Priorat on està situat el poble de Llaberia, però poc desprès de fer uns quants kilòmetres més, passarem de nou a la comarca que ja coneixem que és i serà la comarca de la Ribera d’Ebre, i altre volta cap a la comarca del Priorat.

Ara i a través del mapa de camins, refugis, passos, pistes, carreteres  i els  senders del Gran Recorregut, on unim Andorra amb Fredes, a base de milers de camins i trifurques, que des de la Seu d’Urgell  s’aniràn atravessant per tota la geografia catalana, fins arribar en primer lloc al refugi de Caro, i després acabar al poble del país veí que és Fredes, tot això amb el recompte d’uns 400 kilòmetres aproximadament. Per tant anem a fer amb tots vosaltres, si voleu i accepteu el que s’anirà fent; així, si voleu podeu venir a fer aquest final engrescador i encisador camí amb nosaltres.

Itinerari previst:

LLABERIA , carrer de l’església i se surt pel camí de Capçanes, es deixen alguns camins privats a cada costat i es va per la pista principal (690 m); Bifurcació, es deixa una bassa i la pista a la dreta i es va per un camí; Cruïlla, es va a l’esquerra, i a 170 metres es creua el barranc de Tortó (300 m); Bifurcació, pal indicador, a l’esquerra hi ha el PR-C 92; LA FOU, pal indicador, (310 m); MAS DEL COLLET, queda a la dreta de la ruta (260 m); Cruïlla, pal indicador, a la dreta ja el PR-C 88 (400 m); COLL DE MONTALT, es va al sud-oest (600 m); Bifurcació, s’arriba a una pista i es va a la dreta en direcció nord (350 m); Bifurcació, pal indicador, es deixa la pista i les ruïnes d’un mas a mà dreta; Bifurcació, pal indicador, es va cap a l’esquerra remuntant el barrancs de Mas Capcir (320 m); Bifurcació, es deixa la pista i es va a la dreta per un corriol que puja; Runes, queden a la dreta del camí; MASET DE LES MOLES, queda a l’esquerra (490 m); Cruïlla, es va cap a l’esquerra; Cruïlla, a la carena es va a l’esquerra (480 m); Cruïlla, es va recte per un camí; Bifurcació, es troba uns pista, es deixa a la dreta una torre d’alta tensió; Bifurcació, s’arriba a una pista i es va a l’esquerra; Carretera C-233 (de l’Hospitalet de l’Infant – Mora la Nova), es va a la dreta i uns metres mes avall es gira a l’esquerra en direcció al poble (330 m); TIVISSA, pal indicador, parc de bombers, i el poble és queda a la dreta (310 m).

Distància:     19’930 kilòmetres.

Dificultat:     Mitjana Mitjana

Vocals:          Núria Arnan, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida:         A les 6h 30′ del matí en el camp de futbol del Terrassa.

Pressupost:   20 €  per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 20 de novembre.

Notes:           El desplaçament es farà amb un vehicle de 30 places; en el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR. Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectiu les despeses del autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades per els guies, les que donaran els guies, ames de les  anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del actual GR.

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 25 de Febrer:    TIVISSA   –   RASQUERA

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””