23a etapa : PAÜLS – REFUGI DE CARO

VOCALIA  DE  SENDERS  DES  DE  2008

CAMINS  DEL  SENDER  DE  GRAN  RECORREGUT  DE  CATALUNYA  GR 7 – I  EL GR 171

(LA  SEU   D’URGELL  –  REFUGI  DE  CARO)

Dissabte, dia 29 d’Abril

   Quantes caminadores i caminadors tindran a bé de dir que s’apunten per fer l’última etapa o tram d’aquest GR, que va des de el Refugi de Caro fins al poblet de Fredes (Castelló) ??? Això ho veurem al final del dia tenint en compte que només val donar la paga i senyal per tenir una plaça garantida en el refugi de la Font Ferrera, que més o menys quedarà per una quantitat de 15 euros per persona.

   També tinc que dir que quan portem un sol xofer per conduïr l’autocar, el que paga cadascú (els 17 eur) és suficient per anar cobrint els gastos que això ocasiona, però quan per condicions de vegades extremadament excepcionals, han de venir dos xofers (pel tema de les hores permeses per la llei dels xofers d’autocar), haurem de tenir paciència per posar-hi tres eurets més del que teníem contractat.

   Només em faltaria dir que la trobada del final del present GR (això vol dir el 7, el 7.1, el 171, el 171.3, el 173 i d’altres que no em venen al cap, però a ben segur que els haureu fet), que caldrà apuntar-se en el tram per descansar i fer l’etapa, o bé, tenim cura de fer entre tots la gresca suficient que es farà a final de temporada…

   Bé ara només m’avançava cara a la propera i nova temporada, doncs caldrà trobar quina fórmula és la més convenient per que tots els que s’apuntin i que tenen temps fins al dilluns de la setmana en que es farà l’excursió (no ja el dimarts), tinguin com he dit abans,  el temps necessari per dir si venen o no, dons el dimarts al mati ja s’ha de demanar i llogar l’autocar i el xofer o xofers. I això es fa perque es va donar de baixa un soci d’excursionistes.cat per tal de no pagar els 17 euros (apuntat fins el divendres de la setmana en que es feia l’etapa), i va trucar a les 7 del vespre per dir que no vindria, però va succeïr que li vam reclamar el pagament de la seva plaça d’autocar, per no venir a fer el GR!!!

   Avui al mati a l’hora d’emprendre la caminada ens hem trobat a la famosa comarca del Baix Ebre, després de fer cames durant tot el matí, també cap el migida i quasi a mitja tarda no hem marxat altre cop de la comarca abans esmentada.

Ara i a través del mapa de camins, refugis, passos, pistes, carreteres  i els  senders del Gran Recorregut, on unim Andorra amb Fredes, a base de milers de camins i trifurques, que des de la Seu d’Urgell  s’aniràn atravessant per tota la geografia catalana, fins arribar en primer lloc al refugi de Caro, i després acabar al poble del país veí que és Fredes, tot això amb el recompte d’uns 400 kilòmetres aproximadament. Per tant anem a fer amb tots vosaltres, si voleu i accepteu el que s’anirà fent; així, si voleu podeu venir a fer aquest final engrescador i encisador camí amb nosaltres.

Itinerari previst:

   PAÜLS, pal indicador, punt de confluència amb el GR 171 que per la dreta va al poble i després va cap a Pinós, segueixen els dos GR cap al refugi de Caro (410 m); COOPERATIVA, es va a la dreta; Bifurcació, pal indicador, punt de confluència amb el GR 7 que per l’esquerra. ve d’Andorra; Cruïlla, pal indicador, el GR 7 va a la dreta pel camí de Sant Roc, i el GR 171 va a l’esquerra pel camí d’Alfara de Carles (280 m); Bifurcació, es va a l’esquerra, passats 5 minuts es deixa una pista a mà dreta; Barraca, a l’esquerra hi ha una bifurcació (460 m); Creuament, pal indicador, per la pista va el PR-C 185; COLL D’ALFARA – PAÜLS, pal indicador, bonica panoràmica del Delta i del massis dels Ports (780 m); CORRAL DE MARIA, queda a l’esquerra; Granja, es va al sud-est; Cementiri, es deixa una pista a la dreta i es segueix recta; ALFARA DE CARLES, queda a l’esquerra (335 m); Bifurcació, es deixa la carretera (270 m); Piscifactoria, al seu davant es deixa la carretera; Barranc, es passen uns plans cap al peu del castell; Bifurcació, Sota el castell de Carles el GR va a la dreta (400 m); Bifurcació, es deixa la pista al costat d’un xalet; Creuament, es va a la dreta; Fi de la Pista Enquitranada, a la dreta surt el camí cap a les Clotes pel costat de la caseta del transformador; SANTA MAGDALENA DEL TOSCAR, ermita i fonts del Toscar (500 m); LO PORTELL, el camí davalla i entra a la vall de la Figuera (800 m); BARRANC DE LA FIGUERA, es creua i es va a l’est; FONTS DEL BARRIETS, cóms a l’esquerra del camí (960 m); Xalet, es passa pel seu costat i es va recte; Bifurcació, es troba una pista enquitranada enmig de xalets i es va a la dreta (1.080 m); Bifurcació, pal indicador, punt de confluència amb el GR 7 que recte per la carretera ve del refugi de Font Ferrera; REFUGI DE CARO, punt de confluència amb el GR 7 i punt i final del GR 171 amb 286 kilòmetres fets !!! (1.090 m).

Distància:     21.750 kilòmetres.

Dificultat:     Mitjana Alta

Vocals:          Núria Arman, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida:         A les 6h 30′ del matí en el camp de futbol del Terrassa.

Pressupost:   20 €  per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 20 de març.

Notes:           El desplaçament es farà amb un vehicle de 32 o 40 places; en el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR. Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectiu les despeses del autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades per els guies, les que donaran els guies, ames de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del actual GR.

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 27 i 28 de Maig:  REFUGI  DE  CARO   –   REFUGI  FONT  FERRERA I  DEL   REFUGI  FONT  FERRERA   –   FREDES

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””